Spindlar

Spindlar

I Sverige finns det ungefär 730 olika arter av spindlar. Spindlar ses fortfarande felaktigt som otäcka och smutsiga djur. Detta medan spindlar är arkitekter av effektiva och superstarka spindelnät. Dessutom är de bra jägare och kan kamouflera sig i naturen eller sticka ut, precis som påfågelspindeln kan med sitt vackra färgglada utseende. Spindlar är särskilt aktiva på sensommaren och tidigt på hösten. Därför hittar vi i september och början av oktober fler spindlar än vanligt i våra hem, där temperaturen är bekväm för dessa besökare.

Till spindelprodukter
Spindlar
Spindlar
(Araneae)

"Spindlar spelar en viktig roll i den ekologiska balansen och livsmedelskedjan"

Spindlar spelar en viktig roll i den ekologiska balansen och livsmedelskedjan. De är mycket användbara mot en mängd olika insekter, och varje spindel fångar hundratals av dem varje år! Dessutom är spindlar en godbit för fåglar, ödlor, små däggdjur och parasitiska getingar. Kort sagt, spindlar är en viktig del av livsmedelskedjan.

Nästan alla har förmodligen hört historien om att vi sväljer spindlar medan vi sover. Det är en myt. Spindlar är kallblodiga djur och en människokropp vid 37 grader är för varm för en spindel.

Det är nästan omöjligt att hålla ute alla spindlar, och trots att de är mycket användbara mot en mängd olika insekter är de ofta ovälkomna gäster. Vill du bli av med spindlar i ditt hus på ett naturvänligt sätt? Då erbjuder Spindelfångaren BugAway den perfekta lösningen för dig!

Utvalda spindelprodukter