Allmänna villkor

Allmänna villkor

Allmänna villkor

Följande villkor gäller när du som privatperson handlar via någon av Vivaras kanaler. För att handla på Vivaras e-handel eller via telefon skall du vara över 18 år och folkbokförd i Sverige.

Priser och tillgänglighet

Alla priser på Vivara.se visas inklusive moms, men exklusive fraktkostnader om inget annat anges (läs mer under 'Frakt, leverans och retur').
Vi utvecklar hela tiden våra produkter, vilket innebär att beskrivningar, bilder och priser kan komma att ändras utan föregående information. Vi reserverar oss för prisfel och prisjusteringar.
Vi gör hela tiden vårt allra bästa för att vår information skall vara korrekt, men det kan inträffa att det uppstår fel. Därför kan vi inte garantera att informationen på Vivara.se alltid är korrekt, viket även gäller prisangivelserna.
Vikt och mått på produkterna är ungefärliga.
Observera att alla våra fågelmatare/matningssystem levereras utan mat, såvida det inte klart anges att maten ingår.
Produktbilderna är avsedda för att ge inspiration.

Beställning

Beställningar kan göras online via www.vivara.se. Obs. att vi enbart levererar ordrar inom Sverige. Om du vill leverera till ett annat land kan du beställa via www.vivara.com 

Frakt och leverans

Vi erbjuder smidig hemleverans med PostNord för endast 150 kr. Vi strävar efter att skicka din beställning samma dag som vi mottar den, men oftast inom 1-2 dagar förutsatt att produkterna finns på vårt centrallager. Produkterna skickas från vårt lager i Nederländerna med PostNord och levereras till den adress du anger, normalt inom 3-5 arbetsdagar*. Vid hemleverans behöver du finnas på plats personligen med giltig legitimation för att kunna kvittera mottagandet av din beställning. Större beställningar kan medföra separata leveranser och separata spårningsuppgifter.

*Du får en avisering via mejl eller sms, från PostNord, om att leveransen är på väg. Det visas också i PostNord App. Kan inte PostNord leverera får du en avisering om var du kan hämta försändelsen. På avin hittar du även adressen där du kan göra leveransval för ditt paket. Du kan alltid följa din försändelse med tjänsten Spåra paket via PostNord (öppnas i nytt fönster).

Leverans av växter

När det gäller beställningar som innehåller växter tar det 1-2 dagar extra eftersom de inte görs i ordning för att skickas förrän vi har mottagit beställningen, och alltså inte finns packade i lagret. Alla växterna skickas direkt till dig från våra egna odlingar i förpackningar som är gjorda för varje växt. Vi ger en 100% växtgaranti under två månader. Kom ihåg att eftersom växterna är i vila när vi levererar dem tar det ett par veckor innan de vaknar upp. 

Retur

Om du vill returnera en produkt, var då vänlig att kontakta oss för att diskutera returmöjligheterna och få en retursedel innan du skickar paketet. Varor som returneras ska alltid skickas till vårt lager men först efter överenskommelse med kundservice. Se ytterligare detaljer och vår policy för Leverans och retur.

Betalningsvillkor

Betalning kan göras online via Klarna - Betala Senare, PayPal, Apple Pay eller kortbetalning i samband med beställningen. Observera att vi inte tar emot kontant betalning.

När det gäller beställningar via Klarna - Betala Senare, betyder det att du först får hem dina varor, kan prova och fundera lite innan du betalar din faktura. När du väljer att betala med faktura erbjuder Klarna dig möjligheten att betala 30 dagar från dess att Vivara skickat varorna för leverans. Skulle något vara fel täcks du dessutom av Klarnas köparskydd som du kan läsa mer om här. En annan fördel är att du kan enkelt se och hantera dina fakturor genom att logga in här eller via Klarna app. Mer information angående Klarna faktura finns här.

Rabatter

Om man vill använda sig av en rabattkod, måste den anges direkt i början av samtalet när man gör en telefonbeställning. När det gäller beställningar online skriver man in rabattkoden vid varukorgen i samband med utcheckningen i kassan.
Om inget annat anges så exkluderar rabatten fraktkostnaden.
Rabatter kan inte dras i efterhand.
Rabattkoder kan bara användas före det utgångsdatum som anges för rabatten. Om inget annat anges kan rabatten bara användas för en order per kund och kan inte användas i samband med något annat specialerbjudande. Bara en rabattkod kan användas per köp.
Månadens erbjudanden gäller under samma månad / så länge lagret räcker.
Säsongerbjudanden gäller under samma säsong / så länge lagret räcker.
Outlet gäller tills vidare / så länge lagret räcker.

Produktinformation

All vår mat innehåller nötter och/eller spår av nötter eftersom alla våra produkter lagras där nötter finns. Även om vår mat är av högsta kvalitet är den inte lämplig för konsumtion av människor.

Personuppgifter och Cookies

Genom att använda den här webbplatsen accepterar du följande villkor för användningen, inklusive vår policy när det gäller Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Copyright

De här nätsidorna och många av de produkter och bilder som visas är skyddade av copyright och/eller upphovsrättsbestämmelser. Det kan också finnas andra typer av upphovsrättsligt skydd när det gäller vissa produkter.
CJ Wildbird Foods Europe BV innehar alla typer av upphovsrätt och ensamrätten till intellektuella prestationer i olika former. Kopiering av text eller bilder liksom direkt länkning till bilder är förbjuden.

Vivara / CJ Wildlife

Vivara / CJ Wildlife är varumärket för CJ WildBird Foods Europe BV:

CJ Wildbird Foods Europe BV
Overloonseweg 11a/c
5821 EE Vierlingsbeek
Nederländerna

(ICO) Registreringsnummer för dataskydd: Z5474575
Företagets registreringsnummer: 81114931
Momsregistreringsnummer: NL 861937661B01

Detta är vårt huvudkontor och huvudsakliga paketdistributionscenter. Härifrån distribuerar vi paket över hela Europa.
Vi har regionala team inom kundtjänst för att vi ska kunna ge bästa möjliga support med hjälp av lokalkännedom. Så när du ringer, skriver eller mejlar oss får du stöd på svenska.

Postadress

Vivara Naturprodukter
Fabriksgatan 7
412 50 Göteborg
Sverige

Sverige momsregistreringsnummer: SE502069984801
Sverige organisationsnummer: 502069-9848

info@vivara.se 

Livekameror

Livekameror

Våra direktsända webbkameror har gett insyn dygnet runt vid mängder av matningsställen som lockar till sig olika fåglar under hela året. Ta en titt på de här kamerorna för att få idéer till hur du kan bjuda in olika fåglar till din trädgård och bästa sättet att använda våra produkter. Kamerorna visar en mängd olika matningssystem och olika kombinationer av mat och matare för att kunna anpassas till alla slags trädgårdar, till och med på mycket begränsade utrymmen som balkonger och små innergårdar. Pause Mute Remaining Time -0:00 Fullscreen

Vad kommer du att se?