Om Vivara Naturprodukter

Vivara grundades för omkring 30 år sedan. En ornitolog och en agronom undersökte på en lantgård, nyttan av att mata fåglar. De utvecklade fröblandningar för trädgårdsfåglarna och började sälja dessa. Under den här tiden lärde de sig allt mer om fördelarna med att utfodra fåglar. Några år senare kompletterade de båda sina kunskaper med en specialist på närliggande produkter. Tack vare ett utvidgat sortiment av holkar, fodersystem och växter som djuren har nytta av, växte verksamheten stadigt.

Idag kan vi hävda att vi har utvecklats till ett företag som framställer och säljer produkter som förenklar och förbättrar livet för trädgårdens djur. Vi arbetar tillsammans med naturskyddsorganisationer som står oss nära. Det finns mycket kvar att göra för att skydda och värna om naturen i vår omgivning. Men tack vare era insatser kan vi tillsammans bidra till att ge hjälp åt naturen runt oss.

Antingen du har lång erfarenhet av att mata fåglar, eller just ska till att börja, är det viktigt att du vet hur just vi arbetar. Vårt mål är att bidra till att trädgårdens invånare bland djuren får en så bra livsmiljö som möjligt. Hos Vivara handlar det hela tiden om att förbättra, vidareutveckla och framställa högklassiga produkter för djurvänliga trädgårdar och balkonger. Detta gör vi med kunskap från vår egen forskning och ofta i samarbete med europeiska naturvårds- och djurskyddsorganisationer. Därför är vi övertygade om att våra produkter är de bästa både för människor och djur - och det är vi stolta över! 1. SE OCH LÄR
Vivara undersöker allra först vad olika djur i våra trädgårdar, fåglar, igelkottar, fjärilar, ekorrar, fladdermöss och grodor, har för behov. Tillsammans med naturskyddsorganisationer studeras djuren grundligt. Den samlade kunskapen ligger till grund för vår produktutveckling.

2. EXPERTKUNNANDE I VÅRT EGET HUS
Förutom experter på djuren i vår natur, har vi här på Vivara också specialister på växter och på foder. Eftersom kunskapen inom dessa områden hela tiden växer, har de samlat på sig en massa vetande. Från början hade vi tillgång till undersökningar om utfodring av 18 vildlevande fågelarter. Vi erbjöd dem olika typer av foder i vår försöksträdgård och studerade hur de reagerade på dem och vad de uppskattade mest. Idag har vi besök av över 80 fågelarter där. Tack vare våra studier kunde vi också se hur viktigt det är att mata fåglarna under hela året; en sak som också rekommenderas av olika naturskyddsorganisationer.

3. PRODUKTUTVECKLING
Ny kunskap används när vi framställer nya produkter, som t.ex. jordnötssmöret för fåglar, som Vivara släppte som en nyhet på marknaden för några år sedan. Vi var de första som lade till svarta skalade eller krossade solrosfrön liksom nigerfrön i våra foderblandningar. Idag är dessa fröer ett normalt inslag i alla foderblandningar av hög kvalitet. Ytterligare en god idé från våra experter var att göra foderautomater med ergonomiskt utformade sittringar i stället för pinnar, så att fåglarna kan äta i sin naturliga sittställning. Och tack vare det smarta Click & Go-systemet på “Apollo”- serien med foderautomater är det enkelt att ta isär dem för rengöring. Naturligtvis använder vi bara de allra bästa materialen i våra produkter.

4. TESTER
Innan de marknadsförs testas våra produkter grundligt. Det sker i vår egen naturträdgård, men vi samarbetar också med skogs- och trädgårdsfolk på andra ställen. Vi kontrollerar inte bara kvaliteten utan undersöker också om produkterna verkligen gynnar djuren.

5. GRÖNT SAMARBETE
Vivara har nära samarbete med olika naturskyddsorganisationer. Dessa gröna samarbetsparter får först våra produkter för utvärdering. Det gör att du som kund kan vara säker på att det du köper hos oss verkligen blir till nytta för djuren. Dessutom stöder du dessa organisationer, eftersom de får del av inkomsterna.

6. EGEN PRODUKTION
Vivara utvecklar och tillverkar själv de flesta av varorna. På så sätt kan vi kontrollera framställningsprocessen och kvaliteten. Nästan alla produkterna finns bara hos Vivara. I vår egen foderframställning kontrolleras varje foderblandning och varje vara noga i förhållande till djurens behov. Vi köper själva in alla ingredienser och därför kan vi vara säkra på att alla foderblandningarna bara innehåller förstklassiga råvaror.

7. BESTÄLLNING OCH LEVERANS
I vår näthandel kan man beställa dygnet runt- varje dag. Vår fraktkostnad är bara 70:-, och vid order på minst 800:- står vi för frakten. Under vardagar kl 9- 17.00 kan du beställa på telefon 031 40 17 80.

8. KUNDTJÄNST OCH GARANTI
På vår webbsida finns mycket information om hur man kan underlätta för småfåglar och andra djur i trädgården. Har du speciella frågor eller behöver mer information så står vår kundtjänst till förfogande. Eftersom vi själva sköter framställningen av våra varor kan vi vara säkra på kvaliteten. Vi lämnar ett års garanti på alla våra produkter, med undantag för foder och växter. För några av våra varor gäller till och med 10 års garanti. Det framgår av garantisedeln.

9. DIN ÅSIKT ÄR VIKTIG FÖR OSS
För att kunna ge en bra service och kvalitet tycker vi att det är viktigt vad våra kunder anser. Alla synpunkter från våra kunder analyseras för att vi hela tiden ska kunna förbättra vår service.

10. SE OCH LÄR
Vivaras mål är att förbättra livsvillkoren för både djur och människor. Med våra produkter kan du inte bara räkna med fler fåglar i trädgården eller på balkongen; det finns stor chans att det kommer nya arter att studera. Och med lite hjälp kommer också andra smådjur att hitta dit. Kort sagt: Med Vivara blir det mer liv i din närmiljö.