Bivaxdukar 3 st

Bivaxdukar 3 st
Artikelnummer 972540119
219,90 kr

Bivaxdukar är ett miljövänligt och återanvändningsbart alternativ till plastpåsar och plastfolie. Dukarna är av bomullstyg med ett överdrag av bivax, harts, kokosolja och jojobaolja av livsmedelskvalitet, vilket gör att man tryggt kan använda dem till sina matvaror. Bivaxdukar är lätta att hantera, formbara och med bra häftförmåga.

Användningssätt:
Täck kärlet där maten förvaras med duken eller slå bara in maten i en duk. Händerna ska vara varma. Tryck till kanterna så att det blir tätt. När man har använt duken ska den tvättas av med en mild tvål och kallt vatten och lufttorkas. När den är torr kan den vikas ihop innan nästa användning. Duken håller omkring ett år, varefter den kan komposteras.

Obs!
Bivaxdukarna passar inte för förvaring av rå fisk eller rått kött. Inte heller ska de användas för heta eller iskalla matvaror. Kan inte användas i mikro. När duken tvättas ska den inte skrubbas eller läggas i blöt. Vattnet ska inte vara varmt eller hett. Duken ska inte vridas ur och den ska inte torkas i direkt solljus, i torkskåp eller på värmeelement.

Kan användas i frys.

Innehåll: 3 st. bivaxdukar i olika storlek.