Mata fåglarna på vintern

Mata fåglarna på vintern

Årets kortaste dagar är inne och fåglarna har bråttom att få i sig så mycket näring att de kan klara långa kalla nätter

Nu är det extra viktigt att lägga ut foder med riktigt hög kalorihalt, så att varje liten bit kan ge fåglarna den energikick de behöver

 

Superpopulära Energiblock

Superpopulära Energiblock

Fåglar behöver alltid lätt tillgängliga energitillskott. Med våra energiblock, som är framställda efter vårt eget patenterade recept, ger man fåglarna det där lilla extra. De är proppfulla med viktiga fetter och oljor och är ett värdefullt energitillskott för fåglarna. Varenda liten bit ger dem en rejäl energikick. Vi har också praktiska fågelmatare för energiblock.

Köp energiblock

Kaloririka Energikakor

Kaloririka Energikakor

Energikakor är fullpackade med livsviktiga oljor och fetter. De är det mest kaloririka foder som Vivara har i sitt sortiment och det är också väldigt populärt bland fåglarna. Därför bör de här värdefulla naturliga kaloritillskotten inte saknas i en djurvänlig trädgård. De patenterade energikakorna är framställda av fett och jordnötsmjöl och de finns i många utföranden.

Köp energikakor

Se till att det finn något att dricka och om det är frostgrader kan man lägga ut finkrossad is i vattenskålarna

Näringsrikt Jordnötssmör

Näringsrikt Jordnötssmör

Jordnötssmör (utan salt) är ett populärt fodertillskott för många fågelarter, speciellt mesar. Det är nämligen mycket närings- och kaloririkt och därför mycket omtyckt av de bevingade gästerna. Burkarna sätts snabbt och enkelt in i en hållare. Ytterligare ett plus: inga smutsiga händer! En populär produkt både bland fåglarna och kunderna. Glöm inte en fågelmatare för jordnötssmör.

Köp Jordnötssmör
Älskade Talgbollar

Älskade Talgbollar

Talgbollar är en riktig favorit för många fåglar och de älskar Vivaras kaloririka talgbollar, som har utvecklats i samarbete med ornitologer och naturvårdsorganisationer. Fettet i talgbollarna är av högsta klass, vilket gör att de förblir mjuka till och med när det är kallt och gör dem tåliga mot regn, så att de inte faller ihop så snabbt i fukt och snö. De säljs utan nät så att fåglarna inte riskerar att fastna och inte heller bidrar till nedskräpning. Vi har praktiska fågelmatare för talgbollar.

Köp Talgbollar

Om du vill ha häckande fåglar i trädgården nästa år bör du hänga upp fågelholkar nu. Ju längre man väntar, desto mindre är chansen att de blir bebodda.

...Och tänk på andra djur

...Och tänk på andra djur

Se till att löv- och rishögar får ligga i fred i trädgården, annars kan det hända att man stör vintersömnen hos små djur (igelkottar). Ekorren uppskattar verkligen tillskottsfoder just nu. Man kan underlätta livet för ekorren genom att se till att de har mat i en ekorrmatare. Det gör inte bara deras liv lättare, utan man har också roligt själv när man kan se deras akrobatiska övningar för att komma åt maten. Våra ekorrprodukter har utvecklats i samarbete med 'Squirrel Shelter Foundation' i Nederländerna.

Köp ekorrprodukter

Vinter tips

Nu närmar sig julen

Nu närmar sig julen

Julen närmar sig med snabba steg och Vivara har fyllt lagret med passande produkter, både för julen med perfekta presentidéer, och för fåglarna under de kalla månaderna.

Hitta en present