Vinterfåglar Inpå Knuten 2023

Vinterfåglar Inpå Knuten 2023

Vinterfåglar Inpå Knuten (VIK), som arrangeras av BirdLife Sverige, är en populär aktivitet där fåglar räknas och rapporteras i slutet av januari. Tack vare den här roliga aktiviteten får vi en bra bild över de fåglar som tillbringar vintern hos oss.

Räkna fåglarna vid din fågelmatare den 27-30 januari, rapportera ända fram till den 6 februari

Vinterfåglar inpå knuten

Locka fåglar och delta

Allt du behöver göra för att delta i Vinterfåglar Inpå Knuten 2023, är att titta på fåglarna i din trädgården den 27-30 januari, och skriva upp det högsta sammanlagda antalet individer av en art som du ser vid ett och samma tillfälle och registrera dig. Kom ihåg att ju fler olika typer av fågelmatare du har i din trädgård, desto fler arter kan du hoppas locka. Detsamma gäller fågelmat. Ju mer olika sorter du kan erbjuda, desto fler fågelarter kan du hoppas kunna se.

Registrera dig här
Fågelmat

Fågelmat

Fröblandningar, mjölmask, jordnötter, talgbollar, kokosnötter, fett, m.m.

Till fågelmat
Fågelmatare

Fågelmatare

Fröautomater, foderhus, fågelbord, talgbollsmatare, fågelbad, m.m.

Till fågelmatare
Fågelskådning

Fågelskådning

Kikare, kameror, kamouflagetält, lockpipa, tillbehör m.m.

Till Fågelskådning

Toppsäljare

Livekameror

Livekameror

Våra direktsända webbkameror har gett insyn dygnet runt vid mängder av matningsställen som lockar till sig olika fåglar under hela året. Ta en titt på de här kamerorna för att få idéer till hur du kan bjuda in olika fåglar till din trädgård och bästa sättet att använda våra produkter. Kamerorna visar en mängd olika matningssystem och olika kombinationer av mat och matare för att kunna anpassas till alla slags trädgårdar, till och med på mycket begränsade utrymmen som balkonger och små innergårdar. Pause Mute Remaining Time -0:00 Fullscreen

Vad kommer du att se?