Hur börjar man?

Hur börjar man?

När man börjar läsa på om hur man ska mata fåglar är det lätt att gå vilse bland alla olika sorters fågelmat. Och hur ska man kunna veta vad som passar de olika fågelarterna som finns i trädgården?

Hur börjar man?
Vilken fågelholk?

Vilken fågelholk?

Om man sätter upp holkar har man alltid något att titta på. De ger en chans att studera fåglarna på nära håll. Dessutom gör du en viktig insats eftersom det blir allt färre naturliga häckningsplatser. Fält och åkrar blir allt större och mer artfattiga, hål och sprickor i våra byggnader tätas, takpannor lagas och får fågelspärrar och gamla träd med naturliga håligheter blir allt mer sällsynta.

Vilken fågelholk
Tips för alla årstider

Tips för alla årstider

Åsikten att fåglar bara behöver matas när det är frostgrader, är förlegad. Undersökningar har visat att det finns många skäl att mata fåglar och andra smådjur i trädgården under hela året. Från vårens första kvittranden och fram till kampen för att överleva under vintern behöver de tillskottsfoder.

Tips för alla årstider
Hindra objudna besökare

Hindra objudna besökare

Det är alltid roligt att se fåglarna vid matningsplatserna. När du väljer vilket matningssystem du använder och vilken mat du bjuder på (och även vilken sorts holkar du har) kan du påverka vilka fåglar som kommer till trädgården. Självklart vill du helst inte ha dit några objudna besökare, som möss och råttor.

Hindra objudna besökare
Djurvänliga växter

Djurvänliga växter

Växterna i trädgården har stor betydelse för djuren. Fåglar, insekter och däggdjur som igelkottar, ekorrar och fladdermöss vill ha omgivningar där de kan få skydd, föda upp sina ungar och hitta mat och vatten. Det är därför vi på Vivara har satt ihop ett sortiment av växter som passar i en trädgård där djuren trivs, och här ska vi förklara varför vi älskar och rekommenderar dessa växter.

Djurvänliga växter
Vanliga frågor

Vanliga frågor

Vi på Vivaras Kundkontakt får många frågor från våra kunder. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna med svar. Förhoppningsvis finns svaret på din fråga här. Annars är du givetvis välkommen att kontakta oss med dina frågor eller synpunkter.

Vanliga frågor