VIVARA INTERNETBUTIK
Follow Vivara on Facebook
Beställ gratis
Webcams

Mjölmask / Levande foder

Mjölmask / Levande foder

Fåglarnas favoritföda!
Den här proteinrika maten kan de inte motstå. Med mjölmask blir fåglarnas behov av protein mycket bra tillgodosett. Dessutom motsvarar mjölmaskar väldigt nära det som fåglarna kan hitta i naturen. De levande minimjölmaskarna är något som fågelungarna mår väldigt bra av.

Förvaring av levandefoder 

• Maskarna levereras i en försluten perforerad behållare. Förvara maskarna svalt  (5 -10 ° C) i ett kärl med släta väggar. Vid sval förvaring behöver de inget foder. Hållbarheten är ca 4 veckor från leverans. 
• Mjölmaskar är levande varelser och de behöver syre. Under transporten får de syre tack vare att vi packar dem i en perforerad behållare. 
• Mjölmaskar förvaras bäst svalt i kylskåp eller källare. I låg temperatur går de in ett slags dvala och blir inaktiva. Det gör att de inte behöver någon mat, men de behöver kunna andas!

Leveranstiden på mjölmask kan variera, eftersom vi tar hänsyn till väder, om det är veckoslut eller infaller någon helg.Mjölmask / Levande foder
 
Frystorkad mjölmask görs med en speciell frysteknik, vilket gör att näringen bibehålls maximalt. Maskarna är välgödda. 100 g (+/- 2400 st.)
 
Mjölmask är en läcker, proteinrik föda för många av trädgårdens fåglar. De är egentligen inte maskar, utan larver av mjölbaggar. Fåglarna kan helt enkelt inte motstå denna delikatess. Mjölmaskarna levereras i väl tillsluten förpackning. Så länge det inte är minusgrader kan man ge denna förstklassiga näring till fåglarna.
 
Mjölmask är begärlig föda för många slags trädgårdsfåglar, men är speciellt omtyckt av  rödhakar. Det här fördelaktiga erbjudandet ger dig en bra start när det gäller att bjuda på mjölmask. Paketet består av 50 g. torkad mjölmask och en foderbehållare av konstmaterial.
 
Om man vill lagra mjölmaskar en längre tid bör de utfodras med mjölmaskfoder. Dessutom bör man ge dem finriven gurka eller morot för att de ska få i sig vätska.
 
Proteinrik näring går att få även utan att man har levandefoder. Fördelarna med dessa frystorkade mjölmaskar är att de inte förändras i smak, att de håller sig länge och att de väger litet och tar litet plats.  35 g
 
Vaxmott är riktigt bra mat för fåglar! En fördel med vaxmott är att de är lättsmälta. Vaxmott är mycket närings- och proteinrika.
 
Buffalomask är idealisk som foder för små insektsätare.
 
Mjölmask lämpar sig för utfordring under hela året. Denna proteinrika delikatess är helt oemotståndlig för många fågelarter. Mjölmaskarna levereras i en väl tillsluten platstbehållare och de ska förvaras svalt och torrt.
 
Levande, men luktfria! Dessa små mjölmaskar är mycket populära hos fågelungar som håller på att lära sig att själv hitta mat. Det är egentligen inga maskar, utan insektslarver. De proteinrika mini-mjölmaskarna levereras i hygieniska och väl förslutna plastbehållare, och håller sig länge (4 till 6 veckor) om de förvaras i kylskåp.