Hej och välkommen!

Hej och välkommen!

Tack för att du vill ta del av vårt nyhetsbrev i samarbete med Malou!

Vi hoppas att ni kommer tycka om att ta del av tips om hur man förvildar sin trädgård samt erbjudanden och andra kampanjer som vi genomför, t.ex. i samarbete med någon av de många samarbetspartners som alla är ledande specialister på vilt natur- och djurliv. I Sverige stödjer vi t.ex. Djurskyddet och Naturskyddsföreningen.

Vivara har 35 års expertis av att utveckla miljövänliga naturprodukter och vårt mål är att hjälpa till så att allt vilt liv i din trädgård och i våra skogar ska leva och frodas så mycket som möjligt. Genom att förvilda din trädgård och fylla den med vilt liv, bin och andra pollinatörer, fågelkvitter och -sång samt diverse smådjur som igelkottar och ekorrar så hjälper du också många viktiga arter att överleva och stärker våra ekosystem.

Vi hoppas att du kommer uppskatta våra utskick och vill darför också ge dig en gåva i samband med detta. Alla nya prenumeranter får ett gratis fröhjärta med sin nästa order. Lämna din mejladress nedan så kommer vi återkomma till dig med både nyhetsbrev (vi gör cirka 1 utskick per vecka) och din gåva.

Toppsäljare

Vivara Naturprodukter

Vivara Naturprodukter grundades 1987

Vivara grundades av en livslång ornitolog och djurlivsentusiast. Vivara undersöker allra först vad olika djur i våra trädgårdar, fåglar, igelkottar, fjärilar, ekorrar, fladdermöss och grodor, har för behov. Tillsammans med miljö- och djurskyddsorganisationer studeras djuren grundligt. Den samlade kunskapen ligger till grund för vår produktutveckling.

Om oss
Vivara Naturprodukter

fågelmat av högsta kvalitet

Vårt unika utbud av fågelmat har skapats av våra egna forskare och ornitologer, så du kan vara säker på att du ger dina trädgårdsfåglar den allra bästa näringen.

Vatten är livsviktigt

Vatten är livsviktigt

Vatten är livsviktigt för fåglar och därför får det inte saknas ett fågelbad i en trädgård där man värnar om djuren

Bin & insektshotell

Bin & insektshotell

I naturen och även i din trädgård är insekter ovärderliga

Fågelfrön

Näringsrika fågelfrön

Vivara har ett stort sortiment av fågelfrö, solrosfrö och även ekologisk fågelfrö till olika priser. Alla är noga sammansatta, med användande av erfarna experter, för att näringsvärdet i fetter, oljor, kolhydrater, mineraler och vitaminer skall tas tillvara på allra bästa sätt.

Köp Fågelfrön
Talgbollar

Goda talgbollar

Talgbollar är en riktig favorit för många fåglar och de älskar Vivaras kaloririka talgbollar, som har utvecklats i samarbete med ornitologer och naturvårdsorganisationer. Fettet i talgbollarna är av högsta klass, vilket gör att de förblir mjuka till och med när det är kallt och gör dem tåliga mot regn, så att de inte faller ihop så snabbt i fukt och snö.

Köp Talgbollar
Mjölmask

Proteinrika Mjölmaskar

Mjölmaskar är en proteinrik och läcker föda för många fågelarter. Mjölmaskar är egentligen inte några maskar, utan larver av mjölbaggar. När de föds upp används bara kontrollerad växtnäring. Den höga halten av protein, c:a 50 %, gör att mjölmask är ett viktigt tillskottsfoder för fåglarna. Framför allt under häckningstiden har fåglar ett stort behov av protein, men dessutom är mjölmaskarna en läckerhet för dem. Om man lägger mjölmaskarna i litet vatten så att de blir mjuka blir de ännu mer lockande för fåglarna.

Köp Mjölmaskar

Fler och fler blir medvetna om hur underbar naturen är och unnar sig att njuta av den glädje och trivsel som djuren i vår trädgård tillför

Fågelmatare

Välj rätt fågelmatare

När man vill mata fåglar med en fågelmatare kan man se fram emot många timmar av rolig underhållning. Om man vill ha en större variation av fåglar i trädgården är det en fördel att använda olika typer av fågelmatare. Ett fågelbord lockar särskilt rödhakar, fröautomater passar bäst till mesar och med en fönstermatare kan man beundra fåglarna på nära håll. Vårt urval erbjuder det allra bästa inom design, lämplighet och säkerhet för fågelmatning. När vi har utvecklat dem har vi tagit hänsyn till hur fåglarna vill äta ute i naturen.

Köp fågelmatare
Fågelholkar

Ge fåglarna ett hem

Vivara har ett stort sortiment av fågelholkar, tillverkade av björkstammar, furuträ och vår egen hållbara Woodstone® träbetong. Genom att hänga upp en fågelholk ger du fåglarna en plats att häcka på våren och ett ställe där de kan söka skydd under höstens och vinterns kyla. Våra fågelholkar uppfyller fåglarnas krav vad gäller optimala dimensioner, och finns i en mängd olika stilar/material för att passa din smak också. De är lätta att sätta upp, att rengöra och kan användas i flera livsmiljöer. Dessutom har vi haft ornitologer som rådgivare när vi har utformat fågelholken.

Köp fågelholkar
Ekorrar

Ekorrar aldrig tråkiga

Ekorrar går inte i ide under vintern, men de är bara aktiva några få timmar om dagen. Resten av tiden vilar de eller sover i sitt bo. Tidigt på hösten börjar de att förbereda sig inför vintern. Under den här tiden äter de extra mycket för att bygga upp en fettreserv. Dessutom lägger de upp vinterförråd av mat. Maten gömmer de i marken, i hål i träden eller i barksprickor. Tack vare sitt goda luktsinne hittar de tillbaka till den i de allra flesta fall.

Till ekorrprodukter
Igelkottar

Hjälp de trevliga igelkottarna

Igelkotten fridlystes 1972 och klassades som nära hotad 2020. Ett mer storskaligt jordbruk, miljögifter i marken samt ökad trafik på landsvägar ledde till detta. Om du har en trädgård så finns det flera sätt att se till att igelkotten trivs. Igelkottar håller till i buskage i tätbevuxna trädgårdar och parker, men också gärna i häckar och oslagna eller vildvuxna kanter vid dammar. Om man en gång väl har sett en igelkott är det stora chanser att den dyker upp igen. Igelkottar tar nämligen ofta samma väg. På natten eller i skymningen ger de sig ut för att leta efter mat och de kan gå så mycket som fem kilometer under en enda natt.

Till igelkottsprodukter
Insekter

Ovärderliga insekter

I naturen och även i din trädgård är insekter ovärderliga. Nyckelpigor och blomflugor hjälper till i kampen mot bladlöss medan bin och humlor tar hand om pollineringen av blommor, örter och fruktträd. Solitärbin blir väldigt glada över att finna nektarrika växter i trädgården. Man kan hjälpa bina både genom att se till att det finns sådana växter, men också med att skapa ställen där de kan bo t.ex. insektshotell.

Till insektsprodukter

Att skapa rum för djuren i trädgården är något som man bör tänka på under hela året, men det känns extra angeläget när sommaren är här och man tillbringar allt mer tid ute i trädgården

Djurvänliga växter

Djurvänliga växter

Våren är en bra tid för att plantera perenna växter. En perenn växt är en god investering eftersom den återkommer år efter år och om den trivs blir den större och frodigare för varje gång. Perennerna vissnar oftast ner och försvinner under vinterhalvåret men på våren kommer du att se nya skott titta fram och ge löfte om en ny blomning. När man planterar perenner som är till nytta för insekter kommer man att locka in andra djur i trädgården också. De skapar liv och rörelse där och du kommer dessutom att få hjälp med pollineringen av dina växter.

Till växtsortimentet
Krukor

Krukor för växter

Vivara erbjuder ett stort sortiment av krukor, självvattnande krukor, hängande krukor och vaser för växter och plantor. Se till att dina växter i trädgården, eller i blomlådor ock planteringskrukor är lockande för insekterna.

Till kruksortimentet
Gåvor för djurlivsentusiaster

Gåvor för djurlivsentusiaster

Här i vår gåvokategori har vi ett brett urval av produkter för ditt hem och trädgården. De är också fantastiska gåvor eller presenter för djurlivsentusiaster och passar alla åldersgrupper. Vi har garanterat någonting som kommer att glädja dina nära och kära, samtidigt som man gynnar naturen.

Till gåvosortimentet