VIVARA INTERNETBUTIK
Follow Vivara on Facebook
Beställ gratis
Webcams

Fågelbad

Fågelbad

Varför behöver fåglar fågelbad?
Vatten är viktigt för fåglarna. En del fågelarter, särskilt insektsätarna, får i sig en stor del av vätskebehovet med födan, men måste ändå dricka en eller ett par gånger om dagen. Fröätare däremot behöver mer dricksvatten för att komplettera den torra födan.

Ordna ett fågelbad
Eftersom så många fåglar gärna använder det bör fågelbadet tömmas helt och fyllas på med friskt vatten regelbundet. Tänk på att alltid skölja flera gånger om du har använt något rengöringsmedel. Glöm heller inte att fåglarna behöver vatten på vintern också. Det gäller särskilt om det blir längre perioder med minusgrader. Särskilt fröätare får i sig väldigt litet vätska med maten. Bad är också nödvändigt för alla fågelarter för att hålla fjädrarna i trim, för bara en frisk fjäderdräkt skyddar maximalt mot köld.

Den perfekta badplatsen
När fåglarna plaskar i vattnet är de ett lätt byte för rovdjur. Därför är det bäst att se till att badplatsen ligger minst två meter från närmaste buskage så att risken för bakhåll minskar.

Observera att Vivaras fågelbad inte är frostbeständiga.Multimedia


Fågelbad
 
Ett fint blickfång i varje trädgård är denna vattenskål i vackert glaserad keramik. Finns i två storlekar och levereras med en dekorativ upphängningskedja. Är inte frostbeständiga. Kapacitet 0,75 liter 93801 - Ø 26 cm
 
Med denna vattenskål av keramik erbjuder du dina fåglar den perfekta möjligheten till att kunna dricka och bada. Skålen levereras med upphängningskätting, vilket gör det lätt att hänga upp den i ett träd eller på en krok.Är inte frostbeständiga.   Ø 25 cm Kapacitet: 1 l Kedjans längd - 32 cm Hängandes från toppen av kroken till nederdelen av skålen – 38 cm
 
Framför allt fröätare har stort behov av vatten eftersom deras föda är så torr. Vierno Tagine är ett snyggt tillskott i trädgården och en idealisk vattenskål för fåglarna. Keramikserien Vierno omfattar flera andra produkter, som alla har samma vackra naturliga färg. Stabil upphängningsögla av ståltråd.Ø 19 cm, Höjd 10 cm Är inte frostbeständiga.
 
Fåglar behöver vatten! Vierno skål är ett bra sätt att servera det. Framför allt fröätare har stort behov av vätska. Stick helt enkelt ned skaftet på Vierno skål i marken och så är det nya vattenstället klart för användning. Placera vattenskålar i närheten av träd eller buskage så att fåglarna kan fly dit om de känner sig hotade. Små fågelarter kommer också gärna att använda Vierno skål som fågelbad - bra för fjäderdräkten!  Ø 16 cm, Höjd 62 cm Är inte frostbeständiga.
 
Det här vackra fågelbadet som är format som en blomma, är en tillgång i varje trädgård. Fåglarna kommer att uppskatta sitt vatten- och badställe. Två små söta keramikfåglar sitter redan på kanten för att dricka.
 
Fåglar måste bada. Det är på så vis de håller sin fjäderdräkt i gott skick. Sätt därför ut en vattenskål i trädgården: fåglarna kommer att bli tacksamma och du kommer att ha glädje av deras lyckliga plaskande. Fågelbadet "Idro“ är format som en blomma och två små fåglar sitter redan på kanten. Med sin naturliga färg passar det in i alla trädgårdar.
 
Vattenskålen Levico är med sin naturliga utstrålning ett fint tillskott i trädgården. För fåglarna är det mycket viktigt med tillgång till vatten, inte bara för att dricka utan också för att bada i, så att de kan hålla sin fjäderdräkt i gott skick. Tack vare att den är tillverkad av konstmaterial är den här vattenskålen/ fågelbadet lätt. 16,5 x 14,5 x 5 cm Är inte frostbeständiga.
 
Vattenskålen Maggiore är perfekt för fåglarna. Den är tillverkad av konstmaterial och alltså mycket hållbar och frosttålig. För fåglarna är det mycket viktigt med tillgång till vatten, inte bara för att dricka utan också för att bada i, så att de kan hålla sin fjäderdräkt i gott skick. Det naturtrogna utseendet på den här vattenskålen gör den till en tillgång för alla trädgårdar. Mått: 28,5 x 25 x 8,5 cm Är inte frostbeständiga
 
Vattenskålen Garda är perfekt för fåglarna. De kan dricka och bada i den och hålla sin fjäderdräkt i gott skick. Det naturtrogna utseendet på den här vattenskålen gör att den är en tillgång för alla trädgårdar. 34,2 x 30 x 10 cm Är inte frostbeständiga
NYHET
När man vill ge fåglarna tillgång till vatten är den här porslinsskålen helt enkelt perfekt. Den levereras med en kedja så att man lätt kan hänga upp den i ett träd eller på en krok. Dessutom är den vackra skålen prydd med fina naturtrogna fågelbilder gjorda av Elwin van der Kolk. Elwin van der Kolk, är en holländsk biolog och naturmålare som redan tidigt i livet fängslades av miljö och natur. Han tillbringade en stor del av sina ungdomsår med att studera och avbilda fåglar. I sina verk vill han visa naturen på ett sådant sätt att betraktaren inser hur vacker och skyddsvärd den är.
 
Vi rekommenderar Vierno vattenskål, som är både vacker och praktisk. Fåglarna slår sig ner på kanten för att dricka och de mindre arterna kan till och med bada i den. 12 x 12 x 16 cm Är inte frostbeständiga.