Lavendel (Lavandula angustifolia 'Hidcote') 8-pack x 9 cm krukor

Lavendel (Lavandula angustifolia 'Hidcote') 8-pack x 9 cm krukor
Artikelnummer 952968
249,90 kr
  • Från Vivaras egen odling
  • Uppskattad av bin och fjärilar
  • 100% växtgaranti i 2 månader

Lavendel (Lavandula angustifolia 'Hidcote') 8-pack. Denna härligt doftande växt är mycket uppskattad av fjärilar, bin och humlor. Den blommar under högsommaren och trivs på nästan alla genomsläppliga jordar. Den kan användas till låga häckar eller som inramning av rabatter. Lavendel kan bli omkring 40 cm hög och tål hård beskärning.

Våren är en bra tid för att plantera perenna växter. En perenn växt är en god investering eftersom den återkommer år efter år och om den trivs blir den större och frodigare för varje gång. Perennerna vissnar oftast ner och försvinner under vinterhalvåret men på våren kommer du att se nya skott titta fram och ge löfte om en ny blomning.

När man planterar perenner som är till nytta för insekter kommer man att locka in andra djur i trädgården också. De skapar liv och rörelse där och du kommer dessutom att få hjälp med pollineringen av dina växter.

Det är en god idé att låta en liten del av trädgården förvildas och låta nässlor blomma där. Om man vi skapar en hörna för nässlor (till nässelsoppa och till nässelvatten som gödning), får man på köpet fjärilslarver. Nässlor är den viktigaste födan för flera olika fjärilsarter, som nässelfjärilar, påfågelsöga och amiralfjäril, så ett hörn med nässlor är ett bra sätt att få fler fjärilar i trädgården – och larver som mat till fåglarna!

Både du och djuren i din trädgåd har glädje av perennerna under växtsäsongen, men var inte alltför snabb med att skära ner dem på hösten. Låt blommorna gå i frö för att ge fåglarna mat under hösten och det finns dessutom chansen att de självsår sig och ger dig ännu fler perenner till nästa år!

Vetenskapligt namn
Lavandula angustifolia 'Hidcote'
Paketstorlek
8
Härdig
Ja
Perenn
Ja
Krukstorlek
9 cm
Växtfärg
Lila
Växande förutsättningar
Delvis skugga, Solljus
Maximal växthöjd
40 cm
Blommande månader
Jun., Jul., Aug.
Planterings månader
Maj, Jun., Jul., Aug.
Avstånd mellan växter
8 st / m2

Ditt paket innehåller:

  • Lavendel (Lavendula angustifolia 'Hidcote') 8 av Lavendel (Lavendula angustifolia 'Hidcote')