Fladdermusholk Beaumaris Maxi

FSC
Fladdermusholk Beaumaris Maxi
Artikelnummer 910210120
599,90 kr

Den här fladdermusholken passar till flera olika arter av fladdermöss, beroende på var den hängs upp och vilka arter som finns i omgivningen. Den passar som sommarviste för fladdermössen och för fladdermuspar.

Beaumaris är tillverkad av hållbar träbetong, vilken består av naturliga material och där inga kemiska produkter används vid tillverkningen. Fördelarna med träbetong är förutom hållbarheten att den håller en stabil temperatur inuti och att den har en skrovlig yta, där fladdermössen får bra grepp. Holken är struken med svart färg.

Vid uppsättning av holken på byggnader: sydpipistrell, trollfladdermus, dvärgpipistrell, dvärgpipistrell och gråskimlig fladdermus.

På träd: sydpipistrell, trollfladdermus dvärgpipistrell,, mindre brunfladdermus, mustaschfladdermus, taigafladdermus, större brunfladddermus, vattenfladdermus, fransfladdermus och brunlångöra.

I fuktig källare och liknande: brunlångöra, vattenfladdermus, fransfladdermus, , mustaschfladdermus och sydpipistrell.

På vindar och i lador och liknande: sydpipistrell, , mustaschfladdermus, brunlångöra, vattenfladdermus och fransfladdermus.

Uppsättning
Fladdermusholken kan sättas upp i träd likaväl som på väggar och liknande. Välj helst en solbelyst plats och undvik platser med elljus och se till att regn inte kan slå in i holken. Vid upphängningen tar man bort framsidan (skruva ur bultarna). På baksidan finns två förborrade hål. Skruvar o dyl. finns med i leveransen. Skruva inte åt skruvarna för hårt! Sätt gärna upp flera holkar tillsammans. Sätt holkarna så högt som möjligt. Om det går så sätter man upp dem på minst 3 m höjd.

Skötsel
Fladdermusholken behöver rengöras en gång om året, gärna på vintern då det är frost - men kontrollera noga först att det inte finns några fladdermöss i. Med en långskaftad borste tar man bort spindelväv och annan smuts. Testa också att upphängningen är stabil och att holken är i gott skick.

Längd
50cm
Bredd
6.5cm
Höjd
38cm
Färg
Svart
Material
WoodStone
Vikt
11 kg