Fjärilsbuske (Buddleja davidii 'African Queen') 1 x 14 cm kruka

Fjärilsbuske (Buddleja davidii 'African Queen') 1 x 14 cm kruka
Artikelnummer 80307
99,90 kr
 • 3-5 dagars leveranstid
 • Smidig hemleverans för endast 150 kr
 • 35 års erfarenhet av biologisk mångfald
 • 96% av våra kunder skulle rekommendera oss

Fjärilsbuske (Buddleja davidii 'African Queen') har mörklila långsmala blomsamlingar i ändan på långa smala spön. De har en kraftig doft och har fått sitt namn av de massor av fjärilar, t.ex. kålfjäril, citronfjäril, nässelfjäril och amiralfjäril, förutom andra nektarsamlande insekter, som lockas till de nektarrika blommorna. Buddleja bör beskäras på vårvintern för att stimulera tillväxten av starka blomspön.

Finns det något som ger större glädje än en trädgård där djuren trivs? En miljö där de hittar allt det som de behöver för att dricka, äta och häcka. Grunden för en sådan trivsam trädgård är en mångfald och variation av växter. Vivaras växter skickas direkt till dig från våra egna odlingar i förpackningar som är gjorda för varje växt, så att de är skyddade under transporten.

I naturen och även i din trädgård är insekter ovärderliga. Nyckelpigor och blomflugor hjälper till i kampen mot bladlöss medan bin och humlor tar hand om pollineringen av blommor, örter och fruktträd. Solitärbin blir väldigt glada över att finna nektarrika växter i trädgården. Man kan hjälpa insekterna genom att se till att det finns sådana växter, och med att skapa ställen där de kan bo t.ex. insektshotell. Som trädgårdsägare är det härligt att se när insektshotellet är fullbelagt.

Vetenskapligt namn
Buddleja davidii 'African Queen'
Krukstorlek
14 cm
Växande förutsättningar
Delvis skugga, Solljus
Maximal växthöjd
200 cm
Blommande månader
Jul., Aug., Sep.

Andra kunder köpte också

 1. Fjärilar & insekt hotel
  249,90 kr
 2. Hängande fågelbad Endine
  174,90 kr 199,90 kr Erbjudandet gäller från och med 02.03.2023 till och med 31.03.2023
 3. Premium ekorrfoder nötblandning 1,25 kg
  159,90 kr Så lågt som 149,90 kr 127,92 kr per 1 kg