Fågelholk med kamera Icarus

FSC

Fågelholkar av trä

Fågelholkar av trä

Anledningen till att Vivaras fågelholkar av trä är av sådan hög kvalitet, är att de är omsorgsfullt arbetade. Träet är alltid då detta är möjligt, minst 18 mm tjockt och måtten är naturligtvis satta för att passa fåglarna bäst. Dessutom är de utvecklade av holländska fågelskyddsexperter • Utvecklade av holländska fågelskyddsexperter • Öppningar och andra mått som passar de olika fågelarterna • Massivt trä • Öppningsbara för rengöring • Välgjorda, utan dragiga springor • Ytbehandling utan skadliga ämnen

Mer information

Fågelholk med kamera Icarus
Artikelnummer 10817
2 899,90 kr
  • 3-5 dagars leveranstid
  • Gratis hemleverans över 900 kr
  • 35 års erfarenhet av biologisk mångfald
  • 96% av våra kunder skulle rekommendera oss

Söker du en fågelholk med kamera? Den här fågelholken på 32 mm är utrustad med en WiFi-kamera som förbinds via en specialutvecklade gratisapp. Filmen är i HD-färgkvalitet och har en mörkerseendefunktion som använder infraröda lysdioder som inte stör fåglarna.

Nu kan du följa allt som händer inne i holken i direktsändning. I leveransen ingår holken, kameran, en 10m kabel och micro-SD-kort.

 

Bruksanvisning för WLAN-holkkamera (3:e generationen)

Innehåll
1. Hur man ställer in kameran
2. Konfi guration av appen
3. Installation
4. Felsökning

1. Hur man ställer in kameran
Tänk på att en del av installationen skall göras innan man sätter fast kameran och placerar holken i trädgården. Gör kameran klar hemma innan du sätter in den i holken. På så sätt kan du vara säker på att allt fungerar som det är tänkt.

Sätt fast hållaren
Sätt fast hållaren på kameran med hjälp av de små svarta skruvarna. Rikta in hållaren i de små hålen på sidan av kameran. Om det behövs kan man försiktigt klämma ihop hållarens armar.

Sätt in Micro sd-kortet
Om du skall använda ett Micro sd-kort för att lagra inspelningarna från holken, sätts det försiktigt in på sin plats. Metallkontakten skall peka mot objektivet. Sätt i kortet innan kameran kopplas in.

Inkoppling av kameran
Anslut nätdelen till kamerans nätkabel och ta bort objektivskyddet. Vänta 30 sekunder på att kameran ska laddas upp. När det är klart hörs ett klickljud. Knappen Reset skall bara användas i samband med att kameran installeras eller om man vill återställa den till fabriksinställningar.

2. Konfiguration av appen
Ladda ner appen Green feathers från App Store och installera den på din smartphone eller platta.

Anslut kameran till appen
När appen är nerladdad öppnar du den och skapar ett eget konto, och följer sedan anvisningarna för att ansluta kameran.

3. Installation
Nu är det dags att sätta in kameran i holken.

Vad behöver du?
Kameran med hållare (finns med i leveransen)
M5- skruvar (finns med i leveransen)
Holk (finns med i leveransen)
Skruvmejsel
El-kontakt

Eventuellt behövs också:
borr
blyertspenna
isoleringstejp
kabelklämmor
förlängningssladd

Kontrollera WLAN-signalen
Testa med en mobil hur bra mottagningen är på platsen där du har tänkt sätta upp holken. Sätt sedan på kameran och kontrollera att du får en bra mottagning. Om det inte fungerar väl kan du läsa vidare under 4. Felsökning.

Ställ in skärpan på kameran
Kameran ställs in manuellt. Lägg in något föremål som motsvara en fågels storlek i holken. Lossa skärpeinställningsringen på objektivet. Vrid försiktigt på objektivet för att ställa in skärpan. Kontrollera i appen, att bilden är bra.

Montering av kameran i holken
Kameran monteras i våra holkar genom att man sätter in M5-skruven genom det förborrade hålet i holkens bakre del och skruvar fast muttern i hållaren. Tack vare vår nya utformning av hållaren kan kameran inte glida ner i holken. I taket på holken finns en öppning som sladdar kan föras in genom.

Kontrollera att kameravinkeln är riktig genom att testa bilden som kommer till din mottagningsenhet. I annat fall, ändra vinkel tills du har en bra bild.

Var skall holkar sättas upp?
Varje fågelart har sina egna krav på holkens placering. I allmänhet bör man sätta upp holkar på lugna platser i trädgården, i närheten av träd eller annan växtlighet. Holkens öppning bör ha en fri infl ygningsväg.

Sätt upp holken så att hålet är riktat mot norr eller öster, så att man slipper direkt sol och kraftig vind. Om man sätter holken så att den lutar en aning framåt, undviker man att det regnar in i den.

För trastar, rödhakar och gärdsmygar sätter man holken 1,5 - 2 meter högt och dold i vegetation.

För sparvar, mesar och fl ugsnappare skall holken sätta 2-4- m högt på en skyddad plats, men med fri inflygning till hålet.

För hackspettar, ugglor eller tornfalkar skall holken sättas 3 – 5 m högt och på ett ställe där det finns fri väg att flyga in.

Om det fi nns katter eller andra rovdjur i närheten måste holken sättas minst 2 meter ovanför marken.

5 meter
Hackspettar, ugglor

3 meter
Sparvar, mesar, stare

2 meter
Rödhake, gärdsmyg

4. Felsökning
Har du problem i samband med installationen? Här finns lösningar på några vanliga frågor.

Kameran känns varm
Det är helt normalt att kameran blir varm när den används.

Kameran kopplar inte in sig
Dra ur kontakten och vänta 20 sekunder innan den ansluts igen. Efter 30 sekunder hörs ett litet klick. Kameran blir också litet varmare när den har varit ansluten en stund. Om detta inte fungerar kan du ta kontakt med oss.

Räckvidden på mitt WLAN-nätverk är inte tillräcklig
WLAN-nätverk har begränsad räckvidd och det är möjligt att det inte går att få tillräcklig styrka på signalen ute i trädgården. I så fall kan man använda en repeater som utökar räckvidden. Koppla sedan in kameran på det förstärkta nätverket. (ny kamerainställning görs genom att man håller ner knappen Reset i omkring 30 sekunder).

Min kamera får ingen kontakt med mitt 5GHz-WLANnätverk
Den här kameran arbetar bara med 2,4-GHz-WLAN. En del routrar stöder båda frekvenserna, vilket kan skapa problem när det gäller installationen av kameran. Gå i så fall till inställningarna i din WLAN-router och aktivera 2,4-GHz-nätverket. Om du behöver hjälp, så finns anvisningar om hur man gör detta för just din routermodell, på internet.

Livesändningen har dålig kvalitet
Livesändningen startar normalt i lägre kvalitet för att spara bandbredd och göra installationen lättare. I ”Live View“ kan man ändra videokvaliteten.

Jag hör inget ljud t i livesändningen eller i lagratmaterial
Kontrollera att ”audio” är påslaget. Aktivera ”Live Video Audiomonitoring“ genom att klicka på symbolen.

Jag får bara svart/vita bilder
Detta tyder på att ljuset i holken inte är tillräckligt och att kameran därför inte kopplar från sitt nattläge. Eventuellt kan man flytta holken till ett ställe i trädgården där ljuset är bättre. Om det inte är möjligt kan man montera in en LED dagsljuslampa ( finns i elfackhandeln).

Hålstorlek
32mm
Material
Trä
Vikt
1,5 kg
Skriv ditt eget omdöme
Omdömen kan endast skrivas av kunder med ett kundkonto. Logga in eller skapa ett konto