Djurens Dag

Fira Djurens Dag tillsammans med Vivara

4 oktober 2021 är Djurens Dag, World Animal Day, dagen då djurskyddsorganisationer runt om i världen ökar medvetenheten om djurens välbefinnande. Djurens välbefinnande bör vara något vi alla prioriterar högt.

Vi vill fira dagen genom att erbjuda 15% rabatt på alla beställningar över 650 kr* med rabattkod: SEWAD mellan 1 - 4 oktober 2021.

Det finns många olika sätt att hjälpa djuren. Alla insatser räknas, även högen med trädgårdsavfall som ligger i hörnet av trädgården som inte har kommit till återvinningsplatsen ännu, låt den ligga och trädgårdens djurliv kommer att kunna ta skydd och njuta av vintern i den.

Genom att se till att de alltid har tillgång till mat ger du dem en större chans att överleva. Vatten är också en viktig faktor för djuren och när frosten tar tag kan du med fördel erbjuda krossade isbitar.

Det finns många evenemang runt om i världen idag för att fokusera på djurens välbefinnande. Många djur runt om i världen lider på grund av dåliga förhållanden för dem. Hjälp de svenska djuren till ett ännu bättre djurskydd.

Kom ihåg: ALLT RÄKNAS!

Fågelfrön

Näringsrika fågelfrön

Vivara har ett stort sortiment av fågelfrö, solrosfrö och även ekologisk fågelfrö till olika priser. Alla är noga sammansatta, med användande av erfarna experter, för att näringsvärdet i fetter, oljor, kolhydrater, mineraler och vitaminer skall tas tillvara på allra bästa sätt.

Köp Fågelfrön
Talgbollar

Goda talgbollar

Talgbollar är en riktig favorit för många fåglar och de älskar Vivaras kaloririka talgbollar, som har utvecklats i samarbete med ornitologer och naturvårdsorganisationer. Fettet i talgbollarna är av högsta klass, vilket gör att de förblir mjuka till och med när det är kallt och gör dem tåliga mot regn, så att de inte faller ihop så snabbt i fukt och snö.

Köp Talgbollar
Energiblock

Rejäl energikick

Fåglar behöver alltid lätt tillgängliga energitillskott. Med våra energiblock, som är framställda efter vårt eget patenterade recept, ger man fåglarna det där lilla extra. De är proppfulla med viktiga fetter och oljor och är ett värdefullt energitillskott för fåglarna.

Köp Energiblock & kakor

Ekorrar

Ekorrar aldrig tråkiga

Ekorrar går inte i ide under vintern, men de är bara aktiva några få timmar om dagen. Resten av tiden vilar de eller sover i sitt bo. Tidigt på hösten börjar de att förbereda sig inför vintern. Under den här tiden äter de extra mycket för att bygga upp en fettreserv. Dessutom lägger de upp vinterförråd av mat. Maten gömmer de i marken, i hål i träden eller i barksprickor. Tack vare sitt goda luktsinne hittar de tillbaka till den i de allra flesta fall.

Till ekorrprodukter
Igelkottar

Hjälp de trevliga igelkottarna

Igelkotten fridlystes 1972 och klassades som nära hotad 2020. Ett mer storskaligt jordbruk, miljögifter i marken samt ökad trafik på landsvägar ledde till detta. Om du har en trädgård så finns det flera sätt att se till att igelkotten trivs. Igelkottar håller till i buskage i tätbevuxna trädgårdar och parker, men också gärna i häckar och oslagna eller vildvuxna kanter vid dammar. Om man en gång väl har sett en igelkott är det stora chanser att den dyker upp igen. Igelkottar tar nämligen ofta samma väg. På natten eller i skymningen ger de sig ut för att leta efter mat och de kan gå så mycket som fem kilometer under en enda natt.

Till igelkottsprodukter
Insekter

Ovärderliga insekter

I naturen och även i din trädgård är insekter ovärderliga. Nyckelpigor och blomflugor hjälper till i kampen mot bladlöss medan bin och humlor tar hand om pollineringen av blommor, örter och fruktträd. Solitärbin blir väldigt glada över att finna nektarrika växter i trädgården. Man kan hjälpa bina både genom att se till att det finns sådana växter, men också med att skapa ställen där de kan bo t.ex. insektshotell.

Till insektsprodukter

*Rabattkoden gäller för beställningar över 650 kr exklusive frakt, mellan 1-4 oktober 2022. Exkluderar redan rabatterade produkter, månadens och säsongserbjudanden, fågelholkar, fågelskådningsprodukter samt presentkort. Allmänna villkor gäller.
Allmänna villkor gäller.