Svalbo för hussvala, (avtagbar)

FSC
Svalbo för hussvala, (avtagbar)
Artikelnummer 901150120
299,90 kr
  • 3-5 dagars leveranstid
  • Smidig hemleverans för endast 150 kr
  • 35 års erfarenhet av biologisk mångfald
  • 96% av våra kunder skulle rekommendera oss

Ute i naturen blir det allt besvärligare för hussvalorna att hitta material till bobygget, såsom lera. Detta gör det svårt för dem att bygga stadiga bon. Det här konstgjorda boet hjälper dem. Det har en utformning som gör att man kan ta loss bona för rengöring när häckningssäsongen är över. Öppna aldrig bona förrän svalorna har flyttat på hösten, eftersom detta kan störa hela häckningen och uppfödningen av ungarna.

Rekommenderas av holländska fågelskyddsorganisationen. Finns bara hos Vivara.

Underhåll: Kontrollera och rengör svalbona årligen efter det att svalorna flyttat på hösten. Ta bort det gamla bomaterialet och kontrollera att boet är i gott skick och att upphängningen är säker.

Placering: Häng upp boet på fasaden till boningshuset eller något annat hus, direkt under takutsprånget eller en hängränna, helst mot öster eller nordöst. Sätt gärna upp flera bon tillsammans eftersom hussvalan gärna häckar i kolonier. Det konstgjorda svalboet levereras med material för uppsättningen, två pluggar med skruvar.

Tips: skapa gärna en lerpöl inom de närmaste 200 meterna från huset, så att hussvalorna kan finna material för att bygga ytterligare bon.

Material: granvirke, plywood och träbetong

Längd
20cm
Bredd
16cm
Höjd
11cm
Material
WoodStone
Lämplig för
Hussvala