Barrotad Vresros Rosa Strandperle Amrum (5 pack)

Barrotad Vresros Rosa Strandperle Amrum (5 pack)
Artikelnummer FS80493
799,90 kr
På grund av ett tekniskt problem är det för närvarande inte möjligt för oss att leverera växter. Vi hoppas kunna lösa detta problem inom några dagar. Vi ber om ursäkt för besväret.
  • 3-5 dagars leveranstid
  • Smidig hemleverans för endast 150 kr
  • 35 års erfarenhet av biologisk mångfald
  • 96% av våra kunder skulle rekommendera oss

Rosa Strandperle Amrum är en vresroshybrid med stora lilarosa blommor, som är ett lockande mål för bl.a. bin och humlor. På hösten får den nypon som är mycket begärliga för fåglar, speciellt trastar och grönfinkar. Den är alltså både vacker och nyttig i trädgården. Den blommar länge, från sommaren och in på hösten. För att få ett vackert rosensnår bör man sätta fyra stycken per kvadratmeter.

Rosen blir omkring 70 – 100 cm hög och växer i buskform. Den trivs lika bra i full sol som i halvskugga. Rosen levereras barrotad, det vill säga att den kan planteras både på våren i hösten i Sydsverige. I norra delarna av landet rekommenderas plantering på våren. Barrotade växter tar sig snabbt efter planteringen. Se till att vattna rejält efter det att rosen satts i jorden, så att det inte bildas några luftfickor kring rötterna, utan de har god kontakt med myllan.

Vetenskapligt namn
Rosa rugosa, Strandperle Amrum
Paketstorlek
5
Härdig
Ja
Perenn
Ja
Växtfärg
Rosa
Växande förutsättningar
Full skugga, Delvis skugga, Solljus
Maximal växthöjd
100 cm
Blommande månader
Jun., Jul., Aug., Sep.
Planterings månader
Jan., Feb., Mar., Apr., Okt., Nov., Dec.
Avstånd mellan växter
4 st per m2