välkommen till vivara

välkommen till vivara

Årets kortaste dagar är inne och trädgårdens djur har bråttom att få i sig så mycket näring att de kan klara långa kalla nätter. Nu är det extra viktigt att lägga ut foder med riktigt hög kalorihalt.

Fågelmat

Näringsrik fågelmat

Vivaras sortiment med fågelmat är av högsta kvalitet och de har skapats av våra egna forskare och ornitologer, så du kan vara säker på att du ger fåglarna den bästa näringen.

Köp fågelmat
Fågelmatare

Välj rätt fågelmatare

Vårt urval av fågelmatare erbjuder det allra bästa inom design, lämplighet och säkerhet för fågelmatning. När vi har utvecklat dem har vi tagit hänsyn till hur fåglarna vill äta ute i naturen.

Köp fågelmatare
Fågelholkar

Ge dem en plats att bo

Genom att hänga upp en fågelholk ger du fåglarna en plats att häcka på våren och ett ställe där de kan söka skydd under höstens och vinterns kyla.

Köp fågelholkar

Favoriter

Fågelmat

Kicka igång Julklappsshoppingen

Passa på att hitta juklappar till familjen, vänner och dig själv bland alla våra gåvor. Vi har ett brett urval av produkter för ditt hem och trädgården. De är också fantastiska gåvor för djurlivsentusiaster och passar alla åldersgrupper. Här hittar du bland annat vackert illustrerade muggar med djurmotiv, gratulationskort, djurstatyer, gosedjur och paraplyer. Vi har garanterat någonting som kommer att glädja dina nära och kära, samtidigt som man gynnar naturen.

Till kategorin gåvor
Rödhake
Rödhake
(Erithacus rubecula)

"Vivara har en speciell Rödhake-fröblandning som innehåller torkad mjölmask. Det kommer rödhakarna inte att kunna motstå!"

Hjälp djurlivet

Hjälp djurlivet med Vivaras specialprodukter

Livsbetingelserna för vilda djur är under förändring. Det försvårar inte bara för fåglar och insekter. Också andra av trädgårdens djur, som ekorrar och igelkottar får det svårare att hitta mat och boplatser. Men de är viktiga för jämvikten i naturen. Det är mångfalden av djur och växter som håller naturen i balans, levande och produktiv. Vivara har studerat vad djuren i trädgården behöver och hur man kan hjälpa dem, tillsammans med flera olika naturskyddsorganisationer. Gemensamt har vi utvecklat produkter för dessa djur.

Till kategorin djurliv
 Stödföretag till Naturskyddsföreningen

Stödföretag till Naturskyddsföreningen

Vivara har alltid sett upp till Naturskyddsföreningen och det fantastiska arbete de gör för naturen. Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som sedan 1909 står upp för naturen. De sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare – lokalt, nationellt och globalt. Klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion är deras viktigaste arbetsområden. Bra Miljöval är deras miljömärkning och Sveriges Natur deras medlemstidning. De ligger oss varmt om hjärtat och vi är stolta över att kunna stötta Naturskyddsföreningens arbete 2021 genom att bli ett av deras stödföretag. Vi kan på det sättet vara med och göra skillnad.

Mer information
Tips & råd

Tips & råd

Hur börjar man, vilken fågelholk ska man välja, hur hindrar man objudna besökare, vanliga frågor, tips för alla årstider mm.

Tips & råd