Vivara
  Hem | Om oss | Länkar | Partners | Kontakt | Ny kund / Mitt konto | a A | 0 Artiklar i varukorgen  
  Sök  Avancerad sökning  
 VIVARA INTERNETBUTIK
  • Blomsterlök

Beställ gratis
Katalog
Snabbeställning
Beställningsnummer
Beställ
Nyhetsmail
Anmälan
Informera en vän
Ditt namn
Din väns e-mailadress
Sänd

Blomsterlök

Blomsterlök

Vivaras blomsterlökar hör till de tidigblommande. De tillför färg i trädgården och är dessutom en viktig näringskälla för de tidigaste insekterna. Den idealiska planteringstiden för lökväxter är hösten. De skall ha två - tre gånger så mycket jord över sig som lökarna är höga.

Vivaras blomsterlök sorteras motsvarande exportkvalitet. Det garanterar att du får förstklassig vara.

Blomsterlök
Lökjärn
NYHET
Med det här lökjärnet blir det enkelt att sätta blomsterlökar och plantor med en diameter på max. 6 cm. Tryck helt enkelt ner det i marken där löken skall planteras, och vrid om ett kvarts varv. Håll ihop greppet så att jorden stannar kvar i järnet. Lägg löken i hålet och lossa sedan på greppet, så att jorden åter faller ner. Trampa till. Klart! Material: Stål och syntetmaterial.
Snökrokus (Crocus tomm. ´Ruby Giant´) 25-pack
 
En tidigblommande krokusart, som blommar mycket tidigt, med blålila blommor. Den sprider sig villigt och är mycket härdig. En gammaldags växt som passar till underplantering under träd och buskage, till förvildning i gläntor och som tidig färgprakt i perennrabatter. De vidöppna blommorna är underbara i vårsolen. Snökrokus gör sig bäst om den planteras i större grupper.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Kvicklök (Allium roseum) 25-pack
 
Kvicklök passar mycket bra som rabattväxt, men dessutom i förvildade partier av trädgården. Höjden blir omkring 35 cm. Den halvklotformiga blomman är sammansatt av dussinvis av klockformiga blekrosa småblommor, som bildar en rik prakt. Sätt lökarna på en solig växtplats med väldränerad jord, under hösten. Den vackra blomningen kan man njuta av under slutet av maj till juni. Kvicklök används också gärna som snittblomma.
Slutsåld
Klotlök (Allium sphaerocephalon) 25-pack
 
Klotlöken är påfallande med sina runda purpurfärgade blommor. Passar bra i rabatter. Den är särskilt uppseendeväckande när den planteras i grupper. Föredrar humusrik jord.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Vitsippa (Anemone Nemorosa) 25-pack
 
Vitsippan blommar på våren. Den föredrar en fuktig, skuggig plats. Den vackra växten täcker marken under buskar och träd med vit(-rosa) blomstjärnor på våren. Blomningen kan vara upp till 6 veckor. Om växten trivs kan den breda ut sig år efter år.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Balkansippa, vit (Anemone blanda ‘White splendour’) 10-pack
 
För in sommarkänsla i din vårträdgård. Uppskattad lökväxt under buskar och träd. Efter blomningen självsår den sig. Även lämplig i planteringskärl och passar bra på terrass och balkong.
Slutsåld
Kungsängslilja (Fritillaria Meleagris) 25-pack
 
Namnet meleagris betyder fläckig fjäderdräkt som hos en pärlhöna. De hängande blommorna är brett klockformiga och vita/lila. De växer på fuktig mark, dock ej i stående väta.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Engelsk klockhyacint (Hyacinthoides non-scripta) 10 styck
 
Englands berömda Bluebell, som känns igen på sina blåvioletta klockor och som är lämplig för förvildning. Passar bra i trädgårdens utkanter under träd och buskar, där de kan breda ut sig under årens lopp. De hängande klockorna sprider en härlig doft, som lockar till sig humlor och blomflugor.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Kirgislök (Allium aflatunense 'Purple Sensation') 10 styck
 
Denna prydnadslök har små violetta stjärnformade blommor som tillsammans bildar ett klot. Växten blir 1-1½ m hög och är praktfull i perennrabatten och lockar till sig bin och fjärilar. Kirgislök är en bra snittblomma och är mycket dekorativ även när den blommat över.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Bokharatulpan (Tulipa linifolia) 25-pack
 
Plantera bokharatulpanlökarna på en solig, väldränerad plats, så kommer denna vackra sort att blomma år efter år. Bladen är smala och ligger platt och de klarröda kalkbladen riktigt lyser i ögonen. Kanten är litet ljusare medan blommans mitt är mörkviolett med grågröna ståndare. När blomman är helt öppen ser den ut som en paraply som har vrängt sig ut och in. Sorten kommer ursprungligen från Asien och är mycket härdig. Sätt lökarna under hösten, så kommer du att kunna njuta av dessa underbara blommor i slutet av april.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Dvärgtulpan (Tulipa Turkestanica) 25-pack
 
Dvärgtulpanen ´Turkestanica´ tillhör de tidigblommande botaniska tulpanerna. Blommorna är vita med mörkgul mitt.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Vintergäck (Eranthis hyemalis) 20-pack
 
En härlig klargul vårblommare. De runda blommorna doftar sött och friskt och de kommer redan i februari, t.o.m. i snö. Vintergäck finns vild i Sydeuropa och Asien och har anpassat sig väl här hemma. Den föredrar något fuktig mark och trivs under skuggande träd.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Påsklilja (Narcissus Tête-a-Tête) 10-pack
 
Om man planterar Tête-à-Tête på hösten kan man njuta redan tidigt på våren av den guldgula blomprakten. Tête-à-Tête är litet mindre är andra påskliljor och också mer härdig. Den passar också mycket bra att ha i en kruka inomhus. Putsa bort de överblommande blommorna efter hand, så att näringen inte går åt till att bilda frö. Bladen blir inte så stora och vissnar ner snabbt. Låt dem vara kvar när de vissnar ner, så fungerar de som gröngödsling.
Slutsåld
Bägarkrokus (Crocus chrysanthus ‘Romance’)  25-pack
NYHET
Krokusen ‘Romance’ har små smörgula, ymnigt blommande blomkalkar. Den blir omkring 10 cm hög och slår ut mycket tidigt på våren. Den gör sig bäst under högre träd och buskage eller i rabatter, men den passar också i stenpartier eller i krukor.
Slutsåld
Dvärgtulpan ‘Little Beauty’  10-pack
Rabatt
NYHET
Den här lilla skönheten blommar i lysande körsbärsrött med blåvit mitt. Tack vare den stadiga stjälken klarar den av dåligt väder mycket bra.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Tulpan ‘Annie Schilder’  10-pack
NYHET
En tulpan som drar blickarna till sig med sin korallfärg med fina röda strimmor. Den blommar i april-maj och har en fin söt doft. De ända upp till 40 cm höga stjälkarna är stadiga och klarar de flesta väder. ‘Annie Schilder‘ passar också mycket bra som snittblomma.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Tazettnarciss ´Martinette´ (Narcissus ‘Martinette) 10-pack
NYHET
Martinette är en av de kraftigast doftande narcisserna. I april kommer de stjärnformiga gula blommorna med mörkorange trumpeter i blommans mitt. Bladen är mörkgröna. Martinette trivs i sol till halvskugga och i väl dränerad jordmån. Marken får inte vara för fuktig, men annars är växten bra köldtålig och sjukdomsresistent. Perfekt för perennrabatt, kruka, förvildade ställen i trädgården eller under buskar och träd. Den är även en bra snittblomma.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Tazettnarciss ‘Bridal Crown’ (Narcissus ‘Bridal Crown’) 5-pack
NYHET
Den här narcissen har gräddvita blommor med klargul mitt. På grund av de tätt fyllda blommorna räknas den till gruppen fyllda narcisser. Den har en härlig, söt doft och är en riktig trumpetfanfar till våren. Höjden är omkring 30 till 40 cm och den passar också som snittblomma. Så här skapar men en riktigt glad vår! 
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Papperslök (Allium amplectens ‘Graceful Beauty’) 10-pack
 
'Graceful Beauty' är en ovanlig prydnadslök. De upp till 7 cm stora blombollarna består av många blommor med sex vita kronblad. Det som gör den alldeles speciell är de lilafärgade ståndarknapparna. Uppskattas inte av kaniner och rådjur! Prydnadslökar föredrar en solig växtplats och kan även odlas i kruka. Passar bra för förvildning.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Bägarkrokus (Crocus chrysanthus ‘Ladykiller’)  10-pack
 
Vacker lila/vit krokus - en perfekt näringskälla för de tidigaste insekterna. De ovala kronbladen är lila på utsidan, medan insidan lyser kritvit. Ståndarknapparna är lysande orange. ‘Ladykiller’ är ofta den allra första krokusen som blommar i trädgården och färgprakten är därför lika välkommen varje vår. Den här krokusen gör sig allra bäst under högre buskar och träd, men passar också i rabatter, krukor eller i stenpartier. Höjden är ungefär 10 cm.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Glanslök (Allium unifolium) 25-pack
NYHET
Glanslök blommar sent på våren och drar till sig humlor och bin. Den har vackra rosa blomställningar. Den är oftast inte lockande för rådjuren. Passar som snittblomma och till förvildning i trädgården. Mycket vacker hop med gråbladiga växter eller sådana som blommar i blått.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Armenisk Porslinshyacint (Muscari armeniacum) 25-pack
Rabatt
 
KANONPRIS Porslinshyacint är en låg växt med underbart vackra ljusblå blommor med mörkare blåa strimmor. Porslinshyacint är en typisk tidigblommande lökväxt och den skickar upp sina blommor trots frostgrader. Tack vare att den är så låg passar porslinshyacinten utmärkt i kruka eller balkonglåda.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld

  Hem | Om oss | Hjälp | Kontakt | Ny kund / Mitt konto  
  © 2018 Vivara / CJ Wildbird Foods Ltd.

Privacy | Allmänna bestämmelser  


Follow Vivara on Facebook