Vivara
  Hem | Om oss | Länkar | Partners | Kontakt | Ny kund / Mitt konto | a A | 0 Artiklar i varukorgen  
  Sök  Avancerad sökning  
 VIVARA INTERNETBUTIK

Beställ gratis
Katalog
Snabbeställning
Beställningsnummer
Beställ
Nyhetsmail
Anmälan
Informera en vän
Ditt namn
Din väns e-mailadress
Sänd

Plantor

Plantor

Växterna I vårt sortiment levereras direkt från våra odlingar hem till dig. Korta transportvägar borgar för en optimal logistik som gynnar växterna. Riktig omsorg och förberedelse av försändelserna ligger i händerna på våra växtexperter. Därför packas varje växt på det sätt som lämpar sig bäst för just den och om möjligt använder vi miljövänliga förpackningsmaterial som t.ex. halm.Blomsterlök
Lökjärn
NYHET
Med det här lökjärnet blir det enkelt att sätta blomsterlökar och plantor med en diameter på max. 6 cm. Tryck helt enkelt ner det i marken där löken skall planteras, och vrid om ett kvarts varv. Håll ihop greppet så att jorden stannar kvar i järnet. Lägg löken i hålet och lossa sedan på greppet, så att jorden åter faller ner. Trampa till. Klart! Material: Stål och syntetmaterial.
Snökrokus (Crocus tomm. ´Ruby Giant´) 25-pack
 
En tidigblommande krokusart, som blommar mycket tidigt, med blålila blommor. Den sprider sig villigt och är mycket härdig. En gammaldags växt som passar till underplantering under träd och buskage, till förvildning i gläntor och som tidig färgprakt i perennrabatter. De vidöppna blommorna är underbara i vårsolen. Snökrokus gör sig bäst om den planteras i större grupper.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Kvicklök (Allium roseum) 25-pack
 
Kvicklök passar mycket bra som rabattväxt, men dessutom i förvildade partier av trädgården. Höjden blir omkring 35 cm. Den halvklotformiga blomman är sammansatt av dussinvis av klockformiga blekrosa småblommor, som bildar en rik prakt. Sätt lökarna på en solig växtplats med väldränerad jord, under hösten. Den vackra blomningen kan man njuta av under slutet av maj till juni. Kvicklök används också gärna som snittblomma.
Slutsåld
Klotlök (Allium sphaerocephalon) 25-pack
 
Klotlöken är påfallande med sina runda purpurfärgade blommor. Passar bra i rabatter. Den är särskilt uppseendeväckande när den planteras i grupper. Föredrar humusrik jord.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Vitsippa (Anemone Nemorosa) 25-pack
 
Vitsippan blommar på våren. Den föredrar en fuktig, skuggig plats. Den vackra växten täcker marken under buskar och träd med vit(-rosa) blomstjärnor på våren. Blomningen kan vara upp till 6 veckor. Om växten trivs kan den breda ut sig år efter år.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Balkansippa, vit (Anemone blanda ‘White splendour’) 10-pack
 
För in sommarkänsla i din vårträdgård. Uppskattad lökväxt under buskar och träd. Efter blomningen självsår den sig. Även lämplig i planteringskärl och passar bra på terrass och balkong.
Slutsåld
Kungsängslilja (Fritillaria Meleagris) 25-pack
 
Namnet meleagris betyder fläckig fjäderdräkt som hos en pärlhöna. De hängande blommorna är brett klockformiga och vita/lila. De växer på fuktig mark, dock ej i stående väta.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Engelsk klockhyacint (Hyacinthoides non-scripta) 10 styck
 
Englands berömda Bluebell, som känns igen på sina blåvioletta klockor och som är lämplig för förvildning. Passar bra i trädgårdens utkanter under träd och buskar, där de kan breda ut sig under årens lopp. De hängande klockorna sprider en härlig doft, som lockar till sig humlor och blomflugor.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Kirgislök (Allium aflatunense 'Purple Sensation') 10 styck
 
Denna prydnadslök har små violetta stjärnformade blommor som tillsammans bildar ett klot. Växten blir 1-1½ m hög och är praktfull i perennrabatten och lockar till sig bin och fjärilar. Kirgislök är en bra snittblomma och är mycket dekorativ även när den blommat över.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Bokharatulpan (Tulipa linifolia) 25-pack
 
Plantera bokharatulpanlökarna på en solig, väldränerad plats, så kommer denna vackra sort att blomma år efter år. Bladen är smala och ligger platt och de klarröda kalkbladen riktigt lyser i ögonen. Kanten är litet ljusare medan blommans mitt är mörkviolett med grågröna ståndare. När blomman är helt öppen ser den ut som en paraply som har vrängt sig ut och in. Sorten kommer ursprungligen från Asien och är mycket härdig. Sätt lökarna under hösten, så kommer du att kunna njuta av dessa underbara blommor i slutet av april.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Dvärgtulpan (Tulipa Turkestanica) 25-pack
 
Dvärgtulpanen ´Turkestanica´ tillhör de tidigblommande botaniska tulpanerna. Blommorna är vita med mörkgul mitt.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Vintergäck (Eranthis hyemalis) 20-pack
 
En härlig klargul vårblommare. De runda blommorna doftar sött och friskt och de kommer redan i februari, t.o.m. i snö. Vintergäck finns vild i Sydeuropa och Asien och har anpassat sig väl här hemma. Den föredrar något fuktig mark och trivs under skuggande träd.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Påsklilja (Narcissus Tête-a-Tête) 10-pack
 
Om man planterar Tête-à-Tête på hösten kan man njuta redan tidigt på våren av den guldgula blomprakten. Tête-à-Tête är litet mindre är andra påskliljor och också mer härdig. Den passar också mycket bra att ha i en kruka inomhus. Putsa bort de överblommande blommorna efter hand, så att näringen inte går åt till att bilda frö. Bladen blir inte så stora och vissnar ner snabbt. Låt dem vara kvar när de vissnar ner, så fungerar de som gröngödsling.
Slutsåld
Bägarkrokus (Crocus chrysanthus ‘Romance’)  25-pack
NYHET
Krokusen ‘Romance’ har små smörgula, ymnigt blommande blomkalkar. Den blir omkring 10 cm hög och slår ut mycket tidigt på våren. Den gör sig bäst under högre träd och buskage eller i rabatter, men den passar också i stenpartier eller i krukor.
Slutsåld
Dvärgtulpan ‘Little Beauty’  10-pack
Rabatt
NYHET
Den här lilla skönheten blommar i lysande körsbärsrött med blåvit mitt. Tack vare den stadiga stjälken klarar den av dåligt väder mycket bra.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Tulpan ‘Annie Schilder’  10-pack
NYHET
En tulpan som drar blickarna till sig med sin korallfärg med fina röda strimmor. Den blommar i april-maj och har en fin söt doft. De ända upp till 40 cm höga stjälkarna är stadiga och klarar de flesta väder. ‘Annie Schilder‘ passar också mycket bra som snittblomma.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Tazettnarciss ´Martinette´ (Narcissus ‘Martinette) 10-pack
NYHET
Martinette är en av de kraftigast doftande narcisserna. I april kommer de stjärnformiga gula blommorna med mörkorange trumpeter i blommans mitt. Bladen är mörkgröna. Martinette trivs i sol till halvskugga och i väl dränerad jordmån. Marken får inte vara för fuktig, men annars är växten bra köldtålig och sjukdomsresistent. Perfekt för perennrabatt, kruka, förvildade ställen i trädgården eller under buskar och träd. Den är även en bra snittblomma.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Tazettnarciss ‘Bridal Crown’ (Narcissus ‘Bridal Crown’) 5-pack
NYHET
Den här narcissen har gräddvita blommor med klargul mitt. På grund av de tätt fyllda blommorna räknas den till gruppen fyllda narcisser. Den har en härlig, söt doft och är en riktig trumpetfanfar till våren. Höjden är omkring 30 till 40 cm och den passar också som snittblomma. Så här skapar men en riktigt glad vår! 
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Papperslök (Allium amplectens ‘Graceful Beauty’) 10-pack
 
'Graceful Beauty' är en ovanlig prydnadslök. De upp till 7 cm stora blombollarna består av många blommor med sex vita kronblad. Det som gör den alldeles speciell är de lilafärgade ståndarknapparna. Uppskattas inte av kaniner och rådjur! Prydnadslökar föredrar en solig växtplats och kan även odlas i kruka. Passar bra för förvildning.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Bägarkrokus (Crocus chrysanthus ‘Ladykiller’)  10-pack
 
Vacker lila/vit krokus - en perfekt näringskälla för de tidigaste insekterna. De ovala kronbladen är lila på utsidan, medan insidan lyser kritvit. Ståndarknapparna är lysande orange. ‘Ladykiller’ är ofta den allra första krokusen som blommar i trädgården och färgprakten är därför lika välkommen varje vår. Den här krokusen gör sig allra bäst under högre buskar och träd, men passar också i rabatter, krukor eller i stenpartier. Höjden är ungefär 10 cm.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Glanslök (Allium unifolium) 25-pack
NYHET
Glanslök blommar sent på våren och drar till sig humlor och bin. Den har vackra rosa blomställningar. Den är oftast inte lockande för rådjuren. Passar som snittblomma och till förvildning i trädgården. Mycket vacker hop med gråbladiga växter eller sådana som blommar i blått.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Armenisk Porslinshyacint (Muscari armeniacum) 25-pack
Rabatt
 
KANONPRIS Porslinshyacint är en låg växt med underbart vackra ljusblå blommor med mörkare blåa strimmor. Porslinshyacint är en typisk tidigblommande lökväxt och den skickar upp sina blommor trots frostgrader. Tack vare att den är så låg passar porslinshyacinten utmärkt i kruka eller balkonglåda.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Buskar & Bär
Vita vinbär (Ribes r. ‘Werdavia’)
 
Det vita vinbäret ´Werdavia´ ger gulvita, välsmakande bär som växer i korta klasar och mognar mitt i sommaren. Bra att äta färskt eller till saft.  2-literskruka
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Röda vinbär (Ribes rubrum ´Jonkheer van Tets´)
 
Anspråkslös bärbuske som bär rikligt med klasar av röda vinbär. Bären är både lämpliga att ätas direkt och att sylta och safta.    2-literskruka 3 st. och fler 59:- / st.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Svarta vinbär (Ribes nigrum 'Titania')
 
Om man planterar svarta vinbär i trädgårdslandet eller i en kruka, kan man ha glädje av bären redan i juli nästa år. Buskarna är mycket vinterhärdiga och kräver varken stor plats eller speciell skötsel. ´Titania´är självfertil, och behöver alltså inte pollineras av andra vinbärsbuskar för att ge bär.     2-literskruka  3 st. och fler 59:- / st.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Sommarhallon (Rubus i. ‘Glen Ample’)
 
´Glen Ample´ är ett vackert sommarhallon, som har ganska fasta , stora, saftiga bär. Spöna är tagglösa och sorten inte känslig för sjukdomar, vilket gör skörden stor.  2-literskruka 3 st. och fler 59:- / st
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Hösthallon ´Zefa Herbsternte´
 
Hösthallonet ´Zefa Herbsternte´ ger under tiden juli till september en skörd av stora mörkröda bär, som är mycket smakrika. Blomningstid: maj-augusti Mognad: juli - september Fruktfärg: mörkröd Växtplats: sol till halvskugga Jordmån: humusrik, något sur
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Sommarhallon ´Willamette´(Rubus i. Willamette)
 
Sommarhallonet ´Willamette´ har litet mindre till medelstora mörkröda bär som har en mycket god smak. Denna rätt gamla och välkända sort är välkänd tack vare sin sjukdomsresistens. Blomningstid:  april–maj Mognad:   juni-juli Fruktfärg:  mörkröd Jordmån:  humusrik, något sur
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Tayberry (Rubus ‘Tayberry’)
 
Tayberry kallas även Boysenbär eller björnhallon. Det är en framkorsad hybrid av björnbär och hallon och är mycket härdig. De friska, söta och mycket smakrika bären liknar hallon, men är större. De mognar i juli och lämpar sig bäst att ätas färska. Spön, som inte bär frukt längre kan skäras tillbaka, eftersom tayberry ger bär på förra årets tillväxt. 2-literskruka 3 st. och fler 59:- /st
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Mini-Syrenbuddleja (Buddleja dav. var. Nanhoensis)
 
Den här snabbväxande fjärilsbusken växer på bredden snarare än på höjden. De milt rosa blomklasarna är korta och smala. Bladen är avlånga och grågröna. Zon 1-2. 3 st. och fler 89:- /st
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Buddleja loricata
 
Den här arten av fjärilsbuske är helt betagande med sina gräddvita till ljusgula blomklasar som blommar rikt. Blommorna är visserligen små, men de har en mycket fin, söt doft. Bladen är smala och mörkt gröna. Busken växer långsamt och kan nå sin fulla höjd först efter 10 år. Den är rätt vinterhärdig men vid strängare frost bör den täckas med halm eller annat täckmaterial, och den nedersta halvmetern bör skyddas med säckväv eller liknande. Zon 1-2. Blomfärg   gräddvit Jordmån:  normal, god väldränerad trädgårdsjord
Från 89:-
Lingon (Vaccinium vitis-idaea)
 
Lingon är oftast inte något som man äter färskt eftersom smaken är syrlig och kärv, men det är ett fantastiskt bär till sylt, mos och saft. Växten behöver en sur växtplats, så man bör tillföra torvmull där den skall placeras. De 5-8 mm stora bären är först vita och blir sedan allt mer röda när de mognar. Fruktfärg: röd Jordmån: väldränerad, sur
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Vinhallon
 
En hallonsort, som växer vilt i Japan och som är ett gott val om man inte har full sol på växtplatsen. Den står gärna i full sol, men klarar sig också utmärkt i halvskugga.  De björnbärsliknande bären är friskt söta och välsmakande. De taggiga grenarna och blommorna är vackert röda. Därför är vinhallon inte bara goda att äta, utan också vackra i trädgården.
Från 59:-
Mahonia (Mahonia aquifolium)
NYHET
Den här vintergröna prydnadsbuskens blad, som liknar järneksblad, blir ofta snarare bronsfärgade under vintern. I april-maj kommer massor av mörkt gula blommor, som senare bildar blåsvarta bär, som är mycket uppskattade av fåglar.  Mahonia växer gärna i skugga eller halvskugga och klarar vintrarna bra.
Från 89:-
Lagerolvon (Viburnum tinus laurustinus)
NYHET
Den här vackra städsegröna busken blommar mycket länge. Redan under senvintern slår samlingar med rosavita blommor ut och den blommar ända fram till april. Efter det blidas svarta bär som är mycket uppskattade av många av trädgårdens fåglar. På en solig, skyddad växtplats blommar lagerolvon allra yppigast, men den kan också planteras på ett halvskuggigt ställe. Busken blir ca 3 m hög och har mörkgröna blad året runt. Beskärning bör göras efter blomningen, i april. Man behöver inte öra det, men genom beskäringen håller man den vid den höjd man önskar. En gammal förvuxen buske tål en radikal tillbakaskärning. Även den bör göras under senvåren, och man skär då ner busken till ca 50 cm höjd. Gödsla busken och se till att den får vatten medan den bildar nya grenar, så kommer den snart att bli fin igen. Lagerolvon kan också odlas i stora kärl, men då måste man se till att den får tillräckligt med näring.  
Perenner
Gul solhatt (Rudbeckia fulgida Goldsturm)
 
Den här gula solhatten bör inte saknas i en fjärilsträdgård. En ståtlig växt som ger bäst effekt om man planterar flera stycken tillsammans.  
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Rysk martorn (Eryngium planum)
 
Rysk martorn är ett vackert blickfång, som passar i alla rabatter. Den blommar från juni in i september med tistelliknande dekorativa blommor i en vacker blå ton. Rysk martorn är en av de vackraste prydnadstistlarna i trädgården. De ovanliga formerna på växtens blommor och blad gör den fantastisk att kombinera med andra växter i rabatterna. I en trädgård där man vill locka till sig insekter är rysk martorn en verklig tillgång när det gäller att gynna solitärbin och fjärilar.
Från 20:-
Stäppsalvia (Salvia nemorosa)
 
Prydlig och frosthärdig perenn med meterhöga axlika ställningar med djuplila blommor som drar till sig bin och humlor.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Jätteverbena (Verbena bonariensis)
 
De violetta täta blomaxen som blommar från sommar till höst på nästan bladlösa stjälkar är helt hänförande. Fjärilar dras till växten av blommornas violetta färg och av nektarn. Denna perenn självsår sig lätt i trädgården. Plantera helst tätt så att blommorna kommer till sin rätt.
Slutsåld
Lavendel (Lavendula angustifolia 'Hitcote')
 
Denna härligt doftande växt är mycket uppskattad av fjärilar, bin och humlor. Den blommar under högsommaren och trivs på nästan alla genomsläppliga jordar. Den kan användas till låga häckar eller som inramning av rabatter. Lavendel kan bli omkring 75 cm hög och tål hård beskärning.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Backnejlika (Dianthus deltoides ‘Flashing Light’)
 
En idealisk perenn för trädgården. Den passar perfekt på marken i små dungar, på murar, stenpartier och som växt på tak. Om backnejlikan får tillräckligt stor plats bildar den stora tuvor som blommar under tidig sommar med talrika blommor.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Prästkrage (Leucanthemum ’Alaska’)
 
Välkänd och anspråkslös prydnadsväxt i perennrabatter eller i stora krukor. De rent vita blommorna med gul mitt ger ett fräscht tillskott i trädgården. Bör skäras ner efter blomningen, så att kraften inte går åt till att bilda frön, utan kan användas till ny blomning. Prästkragar är mycket lockande för fjärilar.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Luktaster (Aster novae angliae Purple ‘Dome’)
 
Dessa astrar börjar blomma i augusti. De mörkvioletta blommorna kommer ända fram till hösten och besöks av fjärilar som påfågelsöga och amiral. Även andra insekter söker sig till de vackra blommorna.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Myskmalva (Malva Moschata)
 
Denna malva har fått sitt namn av sin lätta myskdoft. Den är en gammal läkeväxt som lämpar sig utmärkt för naturträdgården. En anspråkslös och buskig perenn som blommar länge med stora ljusrosa till vita blommor som bl.a. lockar till sig fjärilar.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Praktbrunört, vit (Prunella grandiflora alba)
 
Låg mattbildande perenn – en anspråkslös marktäckare. De rent vita blommorna är en vacker kontrast till de mörkgröna ovala, långsträckta bladen. Brunörten passar bra i stenpartier eller i kanten av dungar och är en biväxt.
Från 20:-
Blå bolltistel (Echinops bannaticus)
 
De klarblåa blommorna är ett vackert komplement i perennrabatten. Humlor är stamgäster på de klotformiga blommorna, som också lämpar sig i torkade buketter. Bolltisteln som blir upp till 100 cm hög är värmeälskande och vill stå i solen på väldränerad plats. Tips: om den skärs tillbaka efter blomningen blommar den en andra gång.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Islandstimjan (Thymus praecox ‘Pseudolanuginosus’)
 
Denna lilla doftande timjan bildar på sommaren en tät kudde av grågröna håriga blad och violetta blommor. Mycket lämplig i stenpartier, takplanteringar, terrasser eller hängande korgar. Föredrar en solig plats på genomsläpplig mark. Aromatisk timjandoft . Bladen används som kökskrydda.
Från 25:-
Trädgårdsnattviol (Hesperis matronalis)
 
Blomma som sprider en underbar doft om kvällarna! Värdväxt för flera arter av fjärilslarvar såsom aurorafjäril och rovfjäril.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Trädgårdssolbrud (Helenium 'Moerheim Beauty')
 
Lättodlad perenn som ger färg till rabatten. Prästkragsliknande mättat orangeröda blommor med chokladbrun mitt.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Temynta (Monarda ‘Squaw’)
 
Rikblommande perenn med iögonenfallande scharlakansröda blommor. Omtyckt av nattsvärmare, men även av andra insekter som humlor och bin. Aromatiska, lätt håriga blad, som kan användas till te. Passar som rabattväxt och är en bra snittblomma.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Ängsbräsma (Cardamine pratensis )
 
Ängsbräsma blommar på våren med bleklila eller ljust rosa blommor med mörkare ådring.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Röd rudbeckia (Echinacea purpurea)
 
Röd rudbeckia har en fantastisk dragningskraft på fjärilar. Därför bör den inte saknas i en insektsvänlig trädgård. Denna kraftiga perenn kan bli upp till 1 m hög och passar också som snittblomma. Plantera rudbeckia på en solig plats i näringsrik jord. Blomningstiden kan förlängas genom att man regelbundet skär bort överblommade blommor.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Grekvädd (Knautia macedonica)
 
Förutom den vanliga lila åkervädden har Vivara nu också en purpurröd grekvädd. Väddväxter är oerhört omtyckta av fjärilar. De är nämligen mycket rika på nektar, och inte bara fjärilar, utan också humlor och (solitär-)bin dras till dem. De vackra djupt purpurröda blommorna, från juli till oktober ger trädgården en vacker kontrast. Dessutom är de mycket vinterhärdiga. Grekvädd blir 50 - 70 cm hög och föredrar solig eller halvskuggig växtplats. Om man plockar bort de överblommade blommorna, kommer nya snabbare. En idealisk växt för den som vill göra sin trädgård djurvänlig.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Silverrisp (Limonium latifolium)
 
Silverrisp passar i medelhavsträdgården och gör sig allra bäst i rabattens framkant. De långa stjälkarna bär knippen med hundratals små lavendelblå blommor som också passar bra till snitt.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Kungsnäva (Geranium magnificum)
 
I Vivaras sortiment finns också en blåviolett näva. Den här vackra yviga växten blommar på försommaren. Liksom andra nävor drar kungsnävan till sig bin och fjärilar.
Från 25:-
Praktnäva 'Johnson's Blue' (Geranium 'Johnson's Blue')
 
Denna praktfulla hybrid passar med sin kraftiga växt speciellt bra i rabatter men kan också sättas i stenpartier eller i planteringskärl. Nävor drar främst till sig bin och fjärilar.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Franska blåmunkar (Jasione laevis 'Blaulicht')
 
Blåmunk / monke är en rikblommande växt med runda blomkorgar som lockar till sig massor av bin. Den frosthärdiga växten trivs bäst på torr mager sandjord och är alltså perfekt i stenpartier.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Solros 'Lemon Queen' (Helianthus 'Lemon Queen')
 
Denna perenn vill ha soligt läge. Eftersom den blir fantastiskt hög, t.o.m. på liten yta, är den idealisk för små trädgårdar. Solbrud besöks framför allt av fjärilar och solitärbin.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Rosenstav ´Kobold´ (Liatris spicata ´Kobold´)
 
Den vackra sorten ´Kobold´ blommar ovanligt länge och passar också som snittblomma. Axet, som öppnar sig nerifrån bär massor av rosalila blommor. Den kan bli upp till halvmeterhög och drar till sig fjärilar och bin.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Liljekonvalj (Convallaria majalis)
 
ädje med sina ljuvligt doftande vita blommor från början av maj och in i juni . Med sina omkring 15 cm höga gröna blad är liljekonvaljen en idealisk marktäckare. Den uppskattar humusrik jord och skuggig växtplats, till exempel under träd och buskage. Rekommenderat plantavstånd är 30 cm; omkring 8 - 11 plantor/ kvadratmeter. Denna härdiga perenn klarar temperaturer ner till -35 ˚C .
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Luktviol (Viola odorata)
 
Denna låga viol har en underbar doft, som redan tidigt på våren lockar till sig olika insekter. Den är en marktäckare som trivs bäst i halvskugga till skugga i normal väldränerad trädgårdsjord.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Hyacintviva (Primula viallii)
 
Hyacintvivan är en tidigblommande växt. Redan de röda knopparna är en fröjd för ögat, och när de sedan öppnar sig blir det en praktfull purpurfärg. De öppna axen är mycket inbjudande för fjärilar och humlor. Hyacintvivan är perfekt för att sätta färg i stenpartier och grupplanteringar. Den passar lika bra i sol som i skugga, det är helt enkelt mycket lätt att hitta en plats för denna växt. Det viktiga är att marken är väldränerad, så att det inte blir alltför fuktigt under höst -vinter.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Vit bergklint (Centaurea montana 'Alba')
 
I maj och juni bär bergklinten´Alba´ vackra vita blommor och det händer att denna storblommiga perenn ( 50-60 cm hög ) blommar en andra gång under augusti - september. Bergklint vill ha en solig växtplats. Marken bör vara väldränerad och de torraste platserna i trädgården är därför idealiska. I övrigt är denna perenn lättskött. En liten extra dos kalk, en planteringsspade ungefär, räcker för att ge den blomningskraft. Denna vackra perenn lockar med sin blomsterprakt in honungsbin och solitärbin i trädgården. Sätt upp ett av Vivaras insektsbon i närheten så har du gjort livet lättare för dem.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Solvända (Helianthemum 'Ben Hope')
 
Från maj till september bär solvändan ´Ben Hope´ vackra rosa blommor. Den passar mycket bra som marktäckare både i rabatter och i stenpartier. Denna perenn tar sig bäst i söderläge, i full sol och med väl genomsläpplig jord. Solvända är en anspråkslös växt, men mår väl av en liten giva kalk i oktober - november. Den är ganska härdig, men kombinationen av frostgrader och sol går hårt åt den, så vår rekommendation är att täcka solbrud noga med t.ex. granris. Bin älskar solvändans blommor, så sätt upp ett av Vivaras insektsbon i närheten så ger du dessa insekter perfekta förutsättningar.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Balsamaster (Aster ageratoides ‘Asran’)
 
Den här höstblommande astern blir översållad av små prästkragslika ljusblå till ljuslila blommor från augusti tills den första frosten kommer. Tack vara de stabila stjälkarna klarar den sig oftast utan stöd. Plantera den i full sol och njut av att se den full av fjärilar!
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Backtimjan (Thymus serpyllum)
 
Bra marktäckare med doftande klargröna blad. Tork- och frosttålig. De små blålila blommorna lockar massor av bin och humlor.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Lavendel (Lavandula angustifolia 'Munstead')
 
Den här vackra kompakta lavendeln passar perfekt som rabattkant. Den aromatiska doften och de blåvioletta blommorna lockar till sig fjärilar. Lavendel växer gärna i full sol. Skär ner de avblommade blomstjälkarna på hösten och beskär plantorna hårt på våren. På så sätt kan man hålla plantorna friska och rikblommande i många år.  
Från 25:-
Kantmynta (Napeta x faassenii)
 
Kantmynta är en växt som är perfekt att kombinera med salvia och solhatt. Den blir ca 30–50 cm hög och vill stå i soligt läge. Från juni och ända in på hösten har kantmyntan blåvioletta blommor med härlig aromatisk doft, som är oemotståndlig för insekterna. Kronan är lika lång som kalken och blommorna sitter i höga, axlika kransar. Skär tillbaka efter blomningen för att plantorna ska förbli kompakta. Förökning: Gräv upp rotklumpen på våren och dela den med spaden, för att få ytterligare en planta.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Trädgårdsnattviol, vit  (Hesperis matronalis 'Alba')
 
Trädgårdsnattviol sprider en underbar doft under sommarkvällarna. Denna anspråkslösa växt tar sig mycket bra på mager jord och klarar vintertemperaturer ner till -20 ˚C. Trädgårdsnattviol föredrar lätt fuktig jord och halvskugga och blir omkring 70 -90 cm hög. Det är en anspråkslös och lättskött växt. Som värdväxt lockar den till sig flera olika larver och dagsvärmararter. Om man hänger upp ett av Vivaras fjärilsbon i närheten kommer även dessa insekter att må väl i trädgården.
Från 20:-
Solbrud (Helenium hoopesii)
 
Denna vackra rabattväxt blommar från juni till september och passar bäst för en trädgård i söderläge. Solbrud behöver en varm solig växtplats och inte alltför mager jord. Solbrud kan kombineras mycket vackert med andra växter. Under vintern bör den skyddas från alltför stark köld och regn genom  att den täcks med t.ex. löv. På sommaren bör den inte få torka ut.  De lansettlika bladen är omkring 25 cm långa. Växten blir ca 60 cm hög. Rekommenderat plantavstånd är 30 cm; 8 till 11 plantor/ kvadratmeter. Solbrud är vinterhärdig ner till omkring  -30 ˚C. Solbrud besöks gärna av bin och fjärilar. Sätt upp ett av Vivaras insektsbon eller fjärilsbon i närheten så ger du dessa insekter perfekta förutsättningar.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Vit Lavendel (Lavandula intermedia 'Edelweiss')
 
Den här vitblommande lavendeln har otaliga blommor med en kraftig lavendeldoft. Den lilla busken lämpar sig för en torr plats och kan också användas som en liten låg häck, då den har vintergröna silvergrå blad. En regelbunden tillbakaskärning under våren  befordrar ett tätt och buskigt växtsätt.
Från 25:-
Rosablommande Lavendel 'Rosea' (Lavandula ang. Rosea)
 
Denna lavendel blommar med ett överflöd av milt rosa blommor. Den trivs på en torr och solig växtplats och kan även användas på platser som murar och stenpartier. Den rosa lavendeln är torktålig och bildar underbara färgkombinationer med andra växter i rabatter.
Från 25:-
Gul fetknopp (Sedum Acre)
 
Den här låga växten bildar en tuva som på försommaren översållas av dekorativa gula blommor. Fetknopp har inte några större anspråk på växtplatsen. Den växer ofta mellan stenar, på murar eller i sprickor. En vackert blommande medlem av suckulenterna eller fetbladsväxterna, som uppskattas av många olika typer av insekter. 
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Stäppsalvia (Salvia nemorosa ‘New Dimension Rose’)
 
De intensivt rosalila axen är en viktig källa till nektar för insekter. Stäppsalvia har kompakta blommor och om man skär tillbaka de utblommade axen befrämjar man ytterligare en blomning. Namnet salvia kommer av latinets salvare (bota) och visar att det är en gammal läkeväxt. Den vackra färgen för in sommarkänsla i trädgården.
Från 20:-
Coloradoakleja ‘Crimson Star’ (Aquilegia ‘Crimson Star’)
 
Delstaten Colorados egen blomma, med dekorativa vit-rosa blommor på våren och försommaren. Passar lika bra i rabatter som mer vildväxande. På halvskuggig plats med humusrik jord sprider den sig genom självsådd. Den blir 30 - 60 cm hög.
Från 25:-
Riddarsporre (Delphinium ‘Blue Bird’)
 
Den här ståtliga sommarblommande riddarsporren är en storfavorit för fjärilar. De praktfulla klarblåa blommorna ger glädje från juli till september om man beskär dem efter första blomningen. Eftersom de kan bli mellan 100 och 150 cm höga kan de behöva stöd. En ståtlig rabattväxt som drar blickarna till sig och som också passar till snitt.
Slutsåld
Höstflox (Phlox paniculata ‘White Admiral’)
 
Den här floxen som blommar under sommaren har vita blommor med en stark kryddig doft. Den föredrar en solig växtplats och är mycket omtyckt av insekter. Ge floxen en luftig, väldränerad och välgödslad jord. I övrig har den inga speciella skötselkrav. Beroende på om jordmånen är sur eller kalkhaltig, kan flox ibland uppvisa färgskillnader. Den höga höstfloxen är också en fin snittblomma.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Julros (Helleborus niger)
NYHET
Julrosen blommar ibland redan i januari och ända fram i april och är en tillgång i trädgården vid den tid då andra växter ännu är i vila, och det är viktigt för de tidiga insekterna som redan letar efter nektar. Julrosorna kommer från kalkrika bergstrakter i Europa och västra Asien. Medan den blommar får de 4 till 8 cm stora blommorna efter hand en rosaaktig ton Julrosor vill ha en halvskuggig, väldränerad och näringsrik mark, helst kalkhaltig jord. De djupt flikiga mörkgröna bladen är gröna även under vintern.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Vårljung ‘Whitehall’ (Erica carnea ‘Whitehall’)
NYHET
En tidigblommande vårljung med vita blommor. Den passar mycket bra att plantera i utekrukor. Om man kombinerar med några tidigblommande krokusar får terrassen eller trappan en vårkänsla redan tidigt på året.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Skogsolvon, ‘Roseum’ (Virbunum opulus ‘Roseum’)
NYHET
Den här kraftiga busken bär under maj- juni snöbollsliknande vita blomsamlingar i massor. Den yppiga blomprakten gör den till en insektsfavorit. ”Snöbollarna” är också fantastiska i vas. Växten trivs bäst i full sol, men klarar också lätt halvskugga. 
Dvärgmisspel (Cotoneaster dammeri)
 
Denna städsegröna låga buske (högst 30 cm) har små blad. Krypoxbär är en perfekt marktäckare och blommar på försommaren med små vita blommor som drar till sig humlor, bin och blomflugor. Efter blomningen bildas röda bär som lockar trastar och vissa år även sidensvansflockar. 5 st. och fler 32:- / st.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Rosor
Stenros (Rosa canina)
 
På försommaren bär rosen ljust rosa till vita blommor, som bin och humlor gärna besöker. Tack vare sitt täta växtsätt används denna vildros som plats för fågelbon. Efter blomningen pryds den av nypon som är läckra för trastar, grönfinkar och kringstrykande sidensvansar.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Äppelros (Rosa rubiginosa)
 
Äppelros är en inhemsk vildros på torra kalkrika jordar i södra Sverige. Bladen har en fin äppledoft och blommorna är rosafärgade. Det är en lättskött och anspråkslös buskros som växer bra på egna rötter och lämpar sig väl för häckar på mager till medelgod jord. Nyponen är kraftigt orangeröda.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Bijenweelde ® (sex olika färger i den här serien)
NYHET
Bijenweelde®, hör till ett helt sortiment av rosor som har förädlats speciellt med tanke på bin. Det finns sex olika färger på rosorna i den här serien. De enkla blommorna gör det lätt för bina att komma åt nektarn. Rosen har ett kompakt växtsätt och har vackert glänsande gröna blad. Den blommar rikt med vackra upprätta blommor, där de gula ståndarknapparna bildar en vacker kontrast. Bijenweelde® är lättskött och kan beskäras på många olika sätt. Den passar i rabatter, och krukor och är lätt att kombinera med andra växter t.ex. med sommarblommor och perenner eller med andra buskar.
Från 69:-
Fältros (Rosa arvensis)
 
Fältros är en ros som omtalas i Sverige redan på 1200-talet. Den har veka krypande stänglar som kan bindas upp. Blommorna är vita, enkla och doftande. På sensommaren kommer de röda, omkring 1,5 cm stora äggformiga nyponen. Fröerna sprids av fåglar och små däggdjur. 3 st. och fler 35:- / st.
Denna produkt är tillfälligt slutsåld
Trädgårdsredskap
Handkultivator med tre klor - Livslång garanti!
NYHET
Livslång garanti För alla som uppskattar kvalitet och design, även när det handlar om trädgårdsredskap. Den här handkultivatorn är ett idealiskt redskap för att luckra och rensa trädgårdsland eller planteringskärl. Tillverkad av aluminium och därför både lätt, stark och hållbar. Ytterligare ett plus är det ergonomiska greppet. Längd 28 cm
Planteringsspade Alu.- Livslång garanti!
NYHET
Livslång garantiFör alla som uppskattar kvalitet och design, även när det handlar om trädgårdsredskap. Med sin 80 mm breda skopa är den här planteringsspaden en verklig hjälp i trädgården. Materialet, aluminium, gör den både lätt, stark och hållbar. Ytterligare fördelar är det ergonomiska greppet och centimeter- /inchmåtten på skopan.Längd 29 cm
Kantsax - Livslång garanti!
NYHET
Livslång garanti Kantsax som snabbt snyggar till kanterna på gräsmattan eller mot rabatter. Tre olika klippvarianter som enkelt kan ställas in: Horisontellt för kantskärning. Vinklat för svårtillgängliga ställen. Vertikalt för att trimma ( icke förvedade) växter. Längd 35 cm
Grensåg, hopfällbar, 18 cm långt sågblad - Livslång garanti!
NYHET
    Livslång garantiHopfällbar grensåg med säkring, så att bladet inte skall kunna öppnas eller fällas in av misstag. Det böjda, koniska bladet med härdade tänder gör att snitten blir renare och att det blir lättare att såga. Handtag av polypropylen och gummi för optimalt grepp.  
Grensåg, 33 cm långt sågblad
NYHET
Livslång garantiBöjd grensåg med 33 cm blad. Det böjda, koniska bladet med härdade tänder gör att snitten blir renare och att det blir lättare att såga. Handtag av polypropylen och gummi för optimalt grepp. Med etui av glasfiber. Längd 63,5 cm
Skärpstål - Livslång garanti!
NYHET
Livslång garantiSlipytan av volframkarbid gör det här skärpstålet lämpligt för alla typer av skärande verktyg. Skärpstålet levereras i skyddsetui.Längd 12,5 cm
Sekatör ergonomisk - Livslång garanti!
NYHET
Livslång garantiDen här sekatören är speciellt lämpad för litet grövre kvistar. Den klarar till och med grenar på 30 mm. Den ergonomiska formen gör att man orkar arbeta länge med den. Bellotas EASYADJUSTsystem gör det möjligt att ställa in kraften i skäret. Längd 21 cm
Sekatör, klassisk modell - Livslång garanti!
NYHET
Livslång garantiEn klassisk och professionell sekatör för intensiv användning. Handtagen av aluminium gör den här modellen extra lätt (bara 255 g till längden på 210 mm). Den här sekatören klarar utan problem kvistar på upp till 25 mm. Bellotas EASYADJUSTsystem gör det möjligt att ställa in kraften i skäret. Längd 21 cm
Häcksax - Livslång garanti!
NYHET
Livslång garantiEn verklig hjälp när man skär buskar och häckar. Skärbladen av härdad stål har en speciell beläggning som gör det lätt att torka bort sav. De vågslipade skären gör det lättare att klippa litet tjockare kvistar. Handtagen av förstärkt polyamid har ergonomisk utformning och är lätta och välbalanserade. De rejäla stötdämparna av gummi på häcksaxens handtag gör klippningen bekväm.
Grensax, teleskopmodell - Livslång garanti!
NYHET
Livslång garantiDen här grensaxen passar för grenar med upp till 35 mm tjocklek. Skären är av härdad stål med specialbeläggning som gör att sav lätt kan torkas bort. Handtagen av kraftig polyamid är ergonomiskt utformade, lätta och välbalanserade. Steglöst förlängbar (60 till 90 cm) och med rejäla stötdämpare för lätt hantering.
Liten sekatör med böjd spets - Livslång garanti!
NYHET
Livslång garantiDen här sekatören är en mindre variant av vanliga sekatörer och till stor hjälp när det gäller mindre plantor och buskar. Den är lätt och har ergonomisk utformning och greppet är av konstmaterial, som står mot väder och vind. Övre handtaget har dessutom ett stötdämpande skikt för bättre och säkrare grepp.Längd 17,5 cm
Liten sekatör med rak, trubbig spets - Livslång garanti!
NYHET
Livslång garanti Den här sekatören är idealisk för mindre klippningsarbeten. Dessutom har övre handtaget ett stötdämpande skikt för bättre och säkrare grepp. Ytterligare ett plus är den trubbiga spetsen som gör beskärning på svårnåbara ställen tryggare. Längd 18,5 cm
Blomsax
NYHET
Livslång garantiDe vågiga och tandade skänklarna av ädelstål gör att den här blomsaxen klipper mycket smidigt och lätt. Passar också t.ex. för att klippa dammduk med. Längd 20,5 cm
Trädgårdshandske
NYHET
De här handskarna är perfekta för trädgårdsarbete eller då man hanterar redskap. De är tillverkade av syntetfiber utan sömmar och är lätta och fuktgenomsläppliga. Den elastiska mudden kring handleden ger perfekt passform. Greppet är av räfflad latex, för att bli stadigt och fungera även om det regnar. Handskarna är tvättbara.  Finns i storlek  8 (M), 9 (L) och  10 (XL)
Från 49:-
Trädgårdshandske
NYHET
De här användbara handskarna passar för alla slags trädgårds- och lantbruksarbeten. De är tillverkade av sömlös syntetfiber och är lätta och fuktgenomsläppliga. Den elastiska mudden kring handleden ger perfekt passform. Bra grepp av polyuretan, perfekt för latexallergiker. Handskarna är tvättbara. Finns i storlek  8 (M), 9 (L) och  10 (XL) 
Från 25:-
Tillbehör
Fönstertermometer `Groda`
 
Grön groda med temperaturvisning från + 50° till – 30º C. Grodan av konstmaterial fästs på fönstret med fyra sugkoppar.23,5 x 17,5 x 4,5 cm
Organisk jordförbättring 10 liter
 
100% organisk gödning som bidrar klart till förbättring av jorden egenskaper. Det organiska innehållet binder mineralerna, som är är så betydelsefulla för växternas näringsupptag. Passar i olika sammanhang; rabatter, grönsaksland, gräsmattor, krukor och odlingskärl. Speciellt bra resultat får man om den används tillsammans med den biologiska växtnäringen. (0,5 - 1 liter / 10 m²)
Biologisk växtnäring 850 g
NYHET
Kornad växtnäring, som är 100% biologisk, fri från klor och framställd av växtmaterial. Hög halt av kväve. Hälften av det frigörs under de första 30 dagarna, medan resten av kvävet avges långsamt i små mängder. Fosfathalten är relativt låg, eftersom de flesta jordar har tillräckligt fosfatinnehåll. Växtnäringen används även i ekologisk odling. Passar för rabatter , grönsaksland, gräsmattor och krukor/odlingskärl. Ge 2 -3 givor under växtsäsongen.
Blomblandning för solitärbin, 22 sorter (25 g & 250 g)
NYHET
22 inhemska blommande växter som ger en vacker äng, som dessutom lockar till sig solitärbin, honungsbin, humlor och fjärilar. Dessa insekter är viktiga för pollineringen av växter. Några av växterna i blandningen har också frön som ger mat åt olika fåglar. Blomblandningen innehåller både ettåriga och fleråriga växter som ser till att man har färg- och blomprakt även kommande år. Så bara ut fröblandningen och gläd dig över bin, humlor och fjärilar, som inte kommer att kunna motstå den vackra ängen!Direktsådd mitten av mars-maj, 2–3 g/m² Produktinformation: Växthöjd: 20–120 cm Växtplats: sol till halvskugga Färg: blandade färger 95020 25 g, för 10 m² 95021 250 g, för 100 m²
Från 105:-

  Hem | Om oss | Hjälp | Kontakt | Ny kund / Mitt konto  
  © 2018 Vivara / CJ Wildbird Foods Ltd.

Privacy | Allmänna bestämmelser  


Follow Vivara on Facebook